27 Yıllık İMKB tarih oldu!

 İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) yeni ismi 'Borsa İstanbul' oldu. Borsa İstanbul'un ilk gongunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çaldı. TÖREN BORSA BİNASINDAYDI Dersaadet Tahvilat Borsası'ndan itibaren 140 yıllık bir geleneğe sahip İstanbul Menk

27 Yıllık İMKB tarih oldu!

 

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) yeni ismi 'Borsa İstanbul' oldu. Borsa İstanbul'un ilk gongunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çaldı.
 
TÖREN BORSA BİNASINDAYDI
 
Dersaadet Tahvilat Borsası'ndan itibaren 140 yıllık bir geleneğe sahip İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, artık 'Borsa İstanbul' olarak anılacak. Borsa İstanbul'un tanıtımı ve ilk gongun çalınması ile ilgili İstinye'deki borsa binasında tören düzenlendi.
 
Buradaki törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan katıldı.
 
İLK GONGU BAŞBAKAN ERDOĞAN ÇALDI
 
Erdoğan'ın borsa binasına gelmesiyle tören başladı. Başbakan Erdoğan sahneye çıkarak ilk gongu çaldı. Gongun çalınmasıyla birlikte İstanbul'daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bayraklar açıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi