2024'ün ilk çeyreğinde Samsung, akıllı telefon satışında Apple'ı geçti!

2024'ün ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon satışları 289,4 milyona ulaştı. Samsung %20,8 pazar payıyla lider oldu. Apple'ın satışları düşerken, Xiaomi satışlarını %33,8 artırdı.

2024'ün ilk çeyreğinde Samsung, akıllı telefon satışında Apple'ı geçti!

2024 yılının ilk çeyreğinde, uluslararası veri şirketi IDC'nin raporuna göre, küresel akıllı telefon pazarında toplam 289,4 milyon adet cihaz satıldı. Bu dönemde Samsung, 60,1 milyon adetle en çok satış yapan marka olarak öne çıktı ve yüzde 20,8'lik pazar payı ile Apple'ı geçmeyi başardı. Apple ise geçen yıla göre yüzde 9,6'lık bir düşüşle 50,1 milyon adet satış gerçekleştirdi ve pazar payı yüzde 17,3'e düştü.

Çin pazarındaki politik değişiklikler, iPhone satışlarının düşmesinde etkili oldu. Bu arada, Çinli üretici Xiaomi yüzde 33,8'lik bir artışla 40,8 milyon adet telefon satışı yaparak üçüncü sırada yer aldı ve pazar payını yüzde 14,1'e çıkardı. Transsion ve Oppo gibi diğer Çinli üreticiler de önemli satış rakamlarına ulaşarak sırasıyla dördüncü ve beşinci sıralarda kendilerine yer buldular.

Diğer markalar arasında LG, Vivo, Nokia ve Blackberry'nin toplam satışları ise 84,7 milyon adet olarak kaydedildi. Bu markaların toplam pazar payı ise yüzde 29,3 olarak hesaplandı.

Akıllı telefon pazarında yaşanan bu dinamik değişimler, özellikle Asya pazarındaki stratejik hamlelerin ve tüketici tercihlerinin etkilerini gözler önüne seriyor. Bu trendler, ilerleyen çeyreklerde de teknoloji ve mobil iletişim dünyasını şekillendirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi