"2023 hedefleri için..."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2023 hedeflerine ulaşmak için, "Biz kültür coğrafyamızda, yakın coğrafyamızdaki tüm imkanları, enerjiyi, hammaddeyi, finans, yatırım kaynakları, pazarlama imkanları, işbirlikleri, yatırım ortaklıkları, diğer her türlü işbirl

"2023 hedefleri için..."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2023 hedeflerine ulaşmak için, "Biz kültür coğrafyamızda, yakın coğrafyamızdaki tüm imkanları, enerjiyi, hammaddeyi, finans, yatırım kaynakları, pazarlama imkanları, işbirlikleri, yatırım ortaklıkları, diğer her türlü işbirliklerinin gerekli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Antalya’da bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Belek’te bir otelde Türkiye’deki ihracat meclisleri ve Rus medyasının yaklaşık 95 temsilcisi ile bir araya geldi. Türk basınına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından bir açıklama yapan Bakan Zeybekci, toplantıda Türkiye’nin ihracat problemlerini konuşmadıklarını dile getirdi. Rusya’nın sahip olmadığı birçok şeyin Türkiye’de olduğunun altını çizen Bakan Zeybekci,"Ülkemizin sahip olmadığı birçok şey de Rusya’da var. Her iki ülkenin birbirlerini tamamlayıcı özellikleri son derece yüksek. Dünyanın herhangi bir ülkesinden farklı olarak her iki ülkenin birbirlerini tamamlayıcı özellikleri var. İki ülkenin ticaret, ekonomik, dış ticaret, turizm, yatırım anlamında bir araya gelmesi büyük anlamlar ifade eder. Toplantıda şunu söyledim; ’Türkiye ve Rusya işbirliğinde 1+1=2 yapmaz. 3 yapar -4 yapar’. Geometrik bir çarpan etkisi gösterir. Türkiye’ye gelen her yatırımı, yatırım yaptığı andan itibaren doğrudan Türk şirketi olarak görüyoruz. Türk şirketlerine verdiğimiz tüm teşvikleri onlara da veriyoruz. Rusya’nın da gerek ürün satma, ihracatımızı geliştirme adına çok büyük pazar olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Rusya’nın Türkiye’nin enerji ve hammadde ihtiyaçlarını karşılamada da çok büyük avantajları var. Sürdürülebilir şekilde bu ilişkinin gelecek yıllara aktarılması Rusya ile birlikte yapılabilir" diye konuştu.

“2023 HEDEFİ İÇİN HER YATIRIMIN ÖNEMİ VAR”

Ekonomi Bakanlığı olarak Rusya, Kazakistan ve Belarus arasındaki ekonomik birlikteliği önemsediklerini kaydeden Bakan Zeybekci," Bunu da Türkiye için herhangi başka bir şeye alternatif olarak görmüyoruz. Bunu yeni bir fırsat olarak görüyoruz. Türkiye olarak biz, kültür coğrafyası denilen bu coğrafyada, Anadolu imkanlarının biz yetmediğinin farkındayız. 2023 hedeflerine ulaşmak için biz kültür coğrafyamızda, yakın coğrafyamızdaki tüm imkanları, enerjiyi, hammaddeyi, finans, yatırım kaynakları, pazarlama imkanları, işbirlikleri, yatırım ortaklıkları, diğer her türlü işbirliklerinin gerekli olduğuna inanıyoruz. İyi bir görüşme oldu" şeklinde konuştu.

"RUSYA İLE İHRACAT SORUNU YOK"

Rusya ile ticarette bir problemin bulunmadığının altını çizen Bakan Zeybekci, "Bazen yaş sebze meyve ile ilgili ihracatımızda bazı sertifika ve tahlillerde sıkıntılar oluyor. Şuan bir sorun yok ama. Gelecekte olmaması içinde bunu kalıcı olarak çözeceğiz. Şuan Rusya ile ticari anlamda bir sıkıntımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi