2014’ün en çok kazandıran borsaları

2014 yılında yatırımcısını en çok sevindiren hisse senedi piyasaları sıralamasında ilk sırayı Arjantin’in Buenos Aires Borsası aldı. Borsa İstanbul ise gelişen piyasalar arasında yatırımcısına en fazla kazandıran beşinci borsa oldu. Küresel finansal krizi

2014’ün en çok kazandıran borsaları
2014 yılında yatırımcısını en çok sevindiren hisse senedi piyasaları sıralamasında ilk sırayı Arjantin’in Buenos Aires Borsası aldı. Borsa İstanbul ise gelişen piyasalar arasında yatırımcısına en fazla kazandıran beşinci borsa oldu.
 
Küresel finansal krizin etkilerinin azalmasıyla 2014 yılında hisse senedi piyasalarındaki getiriler yatırımcılarını memnun etti. 2014 yılında yatırımcısını en çok sevindiren hisse senedi piyasaları sıralamasında ilk sırayı MSCI sınır ülkeler kategorisinde yer alan Arjantin’in Buenos Aires Merval Borsası aldı. 93.16 milyar dolarlık piyasa büyüklüğü ile görece küçük bir hisse senedi piyasası olan Merval Endeksi 2014’te yüzde 58.9 yükseldi.
 
Büyük borsalar arasında ise en iyi performans Çin’in Şanghay Bileşik Endeksi’ne ait. Şanghay Bileşik Endeksi yılın son işlem gününde 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı ve yılı yüzde 51.7 yukarıda bitirdi.
 
Gelişen piyasalarda ise Venezuela’nın Caracas borsası yüzde 41,01 artış ile en çok kazandıran borsa olurken Borsa İstanbul yüzde 25.13 artışla en çok kazandıran beşinci borsa oldu.
 
Gelişmiş piyasalar arasında yatırımcılarını en çok sevindiren ise Nasdaq oldu. Nasdaq Bileşik Endeksi dünkü kapanışlar itibariyle yatırımcılarına yüzde 14.39 kazandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler