2013 yılı bütçesi plan ve bütçe komisyonu

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri görüşülüyor. Tbmm Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlık, MİT, MGK Gene

2013 yılı bütçesi plan ve bütçe komisyonu

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri görüşülüyor.
 
Tbmm Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri görüşülüyor.
 
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, bütçeler üzerinde konuşurken, her devletin gizli görüşmelerinin olabileceğini belirterek, "Ama bu görüşmeleri Oslo gibi götüren bir devlet var mıdır- Siyasi başarı ve çıkar için Pkk ile devlet adına görüşmeyi nasıl açıklayacaksınız-" dedi.
 
Hükümetin müzakere politikasını yanlış ve başarısız bulduğunu ifade eden Gümüş, "Bir yandan örgütle görüşecek ve vaatlerde bulunacaksın, diğer yandan İdris Naim Şahin'i bakan yapacaksın, bu bir çelişkidir. Bu tercihler, terör sorununu gerçekten çözmek isteyecek olan başbakanın gerçek çözümleri midir-" diye konuştu.
 
Gümüş, Uludere olayında istihbarat zafiyeti yaşandığını iddia ederek, devleti kendi halkına bomba atmaya götüren sürecin hala aydınlatılamadığını söyledi.
 
CHP'li Gümüş, "Biz artık hayvancılık ülkemizde kötü olmaz derken, 'sakla samanı gelir Tayyip zamanı' dönemine girdik. Çünkü ülkede saman fiyatları bile ekin fiyatlarını geçmiş durumdadır" dedi.
 
-Kurt ile Aslanoğlu tartıştı-
 
Bdp Hakkari Milletvekili Adil Kurt, partisinin, başta CHP olmak üzere kimsenin koltuk değneği olmadığını söyledi.
 
Buna tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, "Biz sizden öyle bir şey mi talep ettik- Hiç kimsenin koltuk değneği olmayız, bizim olmasını da istemeyiz" diye konuştu.
 
Kurt, Türk bayrağı ile ilgili konuşurken, Aslanoğlu, "Bayrak senin bayrağın değil mi-" diye laf attı. Bunun üzerine Adil Kurt, Aslanoğlu'na, "Elbete bu benim bayrağımdır, ama kimsenin babasının malı da değildir. Hamaset yapmayın" cevabını verdi.
 
Aslanoğlu, Kurt'un, "Türkiye'de Kürt sorunu açmazda ise bunda iktidar ve muhalefetin de payı vardır" sözlerine de tepki gösterdi. CHP'li Aslanoğlu'nun,
 
"Bu işin bitmesini istemiyorsunuz" sözlerine Kurt, "Bitmesini istemeyen namerttir" yanıtını verdi.
 
Bdp'li Kurt, Oslo sürecini desteklediklerini belirterek, o görüşmelerin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söyledi. Kurt, "sokakları görüyorsunuz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler