2013 Bütçesine Komisyondan Onay

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'nda yaklaşık bir aydır süren 2013 yılı bütçe maratonu sona erdi.30 Ekim tarihinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunumuyla başlayan 2013 yılı bütçe görüşmelerinin son gün oturumu yaklaşık 10 saat sürdü. M

2013 Bütçesine Komisyondan Onay

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'nda yaklaşık bir aydır süren 2013 yılı bütçe maratonu sona erdi.

30 Ekim tarihinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunumuyla başlayan 2013 yılı bütçe görüşmelerinin son gün oturumu yaklaşık 10 saat sürdü.
 
Milletvekillerinin soru ve eleştirilerine cevap veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni gelir vergisi kanun tasarısına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
 
Bakan Şimşek, tasarıyla enerji tasarrufu sağlayıcı harcamaların teşvik edildiğini belirtti. Şimşek, konutta yapılacak yalıtım ve güçlendirme harcamalarının ev sahibinin gelir vergisinden düşüleceğini açıkladı.
 
Şimşek "Kiraya verilen gayrimenkul için yapılan ısı yalıtımı, izolasyon, enerji tasarrufu ve depreme karşı dayanıklılığı arttırmaya yönelik harcamalar beyan edilen gelirden indirilecektir" dedi.
 
Şimşek, gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin kazanç istisnası ve bunun istismarını engellemeye yönelik bir düzenlemeyi planladıklarını da vurguladı.
 
Kamu İhale Kanunu ile ilgili eleştirilere de cevap veren Şimşek, kanunla ilgili istisnaları doğru bulmadığını belirtti, mevzuatın Avrupa Birliği mevzuatına uygun hale gelmesinden yana olduğunu vurguladı.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tasarıya göre, Türkiye'nin 2013 yılı bütçe giderleri 444 milyar TL, bütçe gelirleri 410 milyar TL, bütçe açığı ise 33 milyar TL olarak öngörüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi