2 İlin bağlı olduğu çöp tesisinden skandal yanıtlar

Haber61’in belgeleriyle skandalı ortaya çıkarmasından sonra yeni bir skandal daha yaşandı. Trabzon’da halk plajının yanına 2 ilin çöplerinden ortaya çıkan zehirli suları boşaltan arıtma ve çöp depolama  tesisi, skandala öyle bir yanıt verdi ki, ‘Halimiz A

2 İlin bağlı olduğu çöp tesisinden skandal yanıtlar
Haber61’in belgeleriyle skandalı ortaya çıkarmasından sonra yeni bir skandal daha yaşandı. Trabzon’da halk plajının yanına 2 ilin çöplerinden ortaya çıkan zehirli suları boşaltan arıtma ve çöp depolama  tesisi, skandala öyle bir yanıt verdi ki, ‘Halimiz Allah’a emanet’ dedirtti. 
 
Trabzon’un Sürmene İlçesi Çamburnu-Kutlular Mahallesi’nde bulunan ve Rize ile Trabzon’un çöplerinin depolandığı atık sahası ile ilgili skandal olaylar meydana geliyor. Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Bölge Temsilciliği verdikleri yazılı dilekçede konuyla ilgili bilgi istedi. Verilen cevap ise çevre katliamının ve insan sağlığı açısından korkunç boyutlarını tekrar gündeme getirdi. 
 
Buradan çıkan sızıntı sularının arıtılmadan denize deşarj edildiğini resmen açıklamak zorunda kalan Trabzon Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRAB-Rİ-KAB) yönetimi, verdiği yazılı beyanda ‘Tesis alanında bulunan arıtma tesisinin yetersiz kapasitede olduğunu ve aşırı yağmurlu zamanlarda biriktirilen sızıntı suyun arıtılmadan derin deniz deşarjına taşındığını’ bildirdi.
 
Konuyla ilgili Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Bölge Temsilcisi   Vildan Özmen, “Aldığımız cevap bizi hayrete düşürdü. Burada çevre kirliliğinin tehlikeli boyutlarda olduğunu görüyoruz. Bu durum insan sağlığını da etkileyebilir. Aldığımız cevap şunu söylüyor: TRAB-Rİ-KAB’ın tesisinin yetersiz olduğunu, iyi yönetilemediğini, ilerde oluşabilecek ciddi sıkıntıların yaşanacağını işaret etmektedir. 
 
Dilekçeye aldığımız cevap arasındaki en korkunç detay şudur; TRAB-Rİ-KAB yönetiminin verdiği cevapta resmen bu işi bilmediklerini ortaya koyuyorlar. Derin Deşarj sistemi bir arıtma sistemi olduğu kabul edilerek gönül rahatlığıyla oraya boşalttıklarını söylüyorlar. Halbuki derin deniz deşarjı fiziksel arıtma yapar. Sızıntı suyunda herhangi bir kirlilik giderilmesi söz konusu olamaz. Yani Yomra’daki halk plajının hemen yanından denize boşaltılan sızıntı suyu kirlidir.
10904260_873840892710392_1887012998_n.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi