1 milyon çalışana prim müjdesi

 Ekonomi yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni istihdam paketi tamamlandı. Yasa tasarısı olarak hazırlanan pakette, mevcut işletmelerde çalışan yaklaşık 1 milyon kişiye, prim desteği getiriliyor. Paket, üç aşamalı prim desteği getiriyor. Buna gö

1 milyon çalışana prim müjdesi

 

Ekonomi yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni istihdam paketi tamamlandı. Yasa tasarısı olarak hazırlanan pakette, mevcut işletmelerde çalışan yaklaşık 1 milyon kişiye, prim desteği getiriliyor.
 
Paket, üç aşamalı prim desteği getiriyor. Buna göre, teşvik süresi bölgelere göre değişecek. Destek tutarı da yine bölgenin gelişmişlik durumuna göre belirlenecek. Üçüncü aşamada ise Bakanlar Kurulu'na yetki verilecek. Teşvik tutarları her yıl, illerin ve bölgelerin gelişmişlik düzeyi baz alınarak yeniden belirlenecek. Böylece zenginleşen illerin teşvik oranları düşürülürken, geri kalan illerin prim destekler ise arttırılacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi