-Türkiye-İspanya İşbirliği..

 Ca’ceres Ticaret ve Endüstri Odası ile işletmelerin AB süreci ileilgili çalışmalar yapılıyor..Trabzon Ticaret Borsası (TTB)’ndan bir heyet, üye olan işletmelerin, Avrupa Birliği (AB)  üyesi ülkelerdeki yöntemleri anlamasını, bunları kendi mevcut koşullar

-Türkiye-İspanya İşbirliği..

 Ca’ceres Ticaret ve Endüstri Odası ile işletmelerin AB süreci ile

ilgili çalışmalar yapılıyor..

Trabzon Ticaret Borsası (TTB)’ndan bir heyet, üye olan işletmelerin, Avrupa Birliği (AB)  üyesi ülkelerdeki yöntemleri anlamasını, bunları kendi mevcut koşullarına göre geliştirmesini ve  uygulamasını sağlayarak AB normlarına ulaşmayı hedefleyen “Yenilik AB Standartlarını Getirecek” projesi kapsamında İspanya’da incelemelerde bulunuyor.

TTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Şengül başkanlığındaki 5 kişilik heyet, işbirliği yapılan Ca’cares Ticaret ve Endüstri Odası’nın davetlisi olarak İspanya’ya gitti. Heyet üyeleri İspanya’nın fındık üretim bölgesi olarak da bilinen Ca’ceres’de işletmelerde incelemelerde bulunurken, ortak toplantılara da katılıyorlar.

Bekir Şengül, yörede kiraz ve incirden  çeşitli üretimler yapan 2 fabrikayı gezdiklerini belirterek, globalleşen dünya ekonomisinde bu tür işbirliklerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Ca’cares Ticaret ve Endüstri Odası yetkilileri ve uzmanları tarafından TTB heyetine piyasa analizleri, innovasyon ve AB mevzuatı konularında bilgiler verilirken, Türkiye’deki uygulamalar hakkında da bilgi alınıyor.

TTB Heyetinde Yönetim Kurulu Üyesi Hami Kuloğlu, Genel Sekreter  ve Proje Koordinatörü Şükrü Erüz, Akreditasyon Sorumlusu ve Kalite Yönetim Temsilcisi Özlem Arslantürk ile Proje Asistanı Selda Muhçu yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler