Ek tercih için son 2 gün

Üniversite yerleştirme döneminin sona ermesinin ardından herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme umudu sürüyor.İstedikleri bölüme yerleşemeyen öğrencilere sunulan ek yerleştirme şansı hakkında tavsiyelerde bulunan İstanbul Esenyu

Ek tercih için son 2 gün

Üniversite yerleştirme döneminin sona ermesinin ardından herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme umudu sürüyor.

İstedikleri bölüme yerleşemeyen öğrencilere sunulan ek yerleştirme şansı hakkında tavsiyelerde bulunan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Önder, "Öğrencilerimize bu kritik süreçte işin uzmanlarıyla, akademisyenlerimizle, tercih danışmanlarımızla destek sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Adaylara dikkatle süreci değerlendirmelerini, aktif olmalarını, üniversite ziyaretleri gerçekleştirmelerini tavsiye eden Yrd. Doç. Dr. Ömer Önder, "Öğrencilerimiz diledikleri bölüm olmadığı için zaman kaybediyorlar başka bölümlerde okumaktan imtina ediyorlar. Ama bu yanlış bir seçim olabiliyor. Çünkü aynı puan kategorisinde olmak üzere yatay geçiş, dikey geçiş gibi imkanları var. Bunlarla ilgili çalışmalarını çok dikkatli yapmalılar. Üniversitelerin web sitelerinden veya YÖK'ün sitesinden süreci çok iyi takip etsinler. Özellikle altını çizmek istiyorum, yatay ve dikey geçiş süreçlerini incelesinler, öğrensinler. Ellerinde ne imkanlar olduğunu çok iyi araştırsınlar. Bu anlamda ek tercih süreci gerçekten kritik. Çok iyi kullanmaları gereken bir süreç" diye konuştu.

"Esenyurt Üniversitesi olarak biz 2013'te kurulmuş, 4 fakülte, 2 meslek yüksekokulu ve 2 yüksekokuluyla faaliyetlerine devam eden ve yeni yerleşkesinde öğrencileriyle buluşan dinamik bir üniversiteyiz" diyen Yrd. Doç. Dr. Önder, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu süreçle ilgili üniversitemizde öğrenci adaylarımızı karşılıyoruz. Danışma merkezlerimizin yanında üniversitemizde de destek sağlıyoruz. Bizim açımızdan sevindirici olan da okulumuza gelip bizlerle konuşan bilgi alan öğrencilerimizin çoğunluğu üniversitemizde kalmaya karar veriyorlar. Bizlerin onlara yaklaşımı, mesleki gelişimlerinin yanı sıra bireysel gelişimlerini de önceliyor olmamız, bölümlerimizin Bologna sürecine uygunluğu, uluslararası standartlar, deneyimli akademik kadro gibi olanaklar onları tatmin ediyor ve çoğunluğu üniversitemizde kalmaya çalışıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler