EGM Genel Müdürü Trabzon'da

Haber61 – Haber Servisi - Seçim Güvenliği Toplantısı İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk başkanlığında Trabzon’da yapıldı. Toplantı öncesi konuşan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, amaçlarının seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak olduğunu b

EGM Genel Müdürü Trabzon'da

Haber61 – Haber Servisi - Seçim Güvenliği Toplantısı İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk başkanlığında Trabzon’da yapıldı. Toplantı öncesi konuşan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, amaçlarının seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak olduğunu belirterek “Amacımız ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak” dedi.

Yapılacak milletvekili seçimlerinde alınacak seçim güvenliği tedbirlerini detaylı olarak görüşmek için bir araya geldiklerini belirten Bakan Sebahatitn Öztürk, “Amasya, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat, Trabzon illerinin katılımıyla amacımız ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak. Önümüzdeki dönem yapılacak milletvekili seçimlerinde alınacak seçim güvenliği tedbirlerini detaylı olarak görüşmek amacıyla valilerimiz, il jandarma komutanlarımız, il emniyet müdürlerimiz ve diğer ilgililerin katılımıyla bölge toplantıları yapmayı kararlaştırdık. İlkini Bursa ilimizde yaptığımız ve büyük fayda ve katkı beklediğimiz toplantılarımızı, bölgemizde bulunan ilimiz katılımlarıyla bugün gerçekleştireceğiz. Amacımız, ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak. Toplantıya katılan 8 ilimizde yaklaşık 3 milyon 324 bin seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek. Siyasi partilerimizin ve adaylarımızın, yasalar çerçevesinde siyasi faaliyetlerimizin ve adaylarımızın, yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak. Böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir. Halk iradesinin adil, şeffah ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirmesi imkanı, çağdaş parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz, çağdaş, medeni ülkelere de örnek olacak düzeyde bir sistemi ve uygulama tecrübesine sahiptir. Çok partili hayata geçişten bu yana, genel seçimleri, senato seçimleri, yerel seçimler ve ara seçimler, referandumlar, Cumhurbaşkanlığı olmak üzere birçok kere seçim gerçekleştirilmiş ve hepsinden yüzakı ile çıkılmıştır” dedi.

Geçmişten bugüne seçimlerin huzur ve güven ortamında geçtiğini kaydeden Bakan Öztürk, “Geçmişten günümüze yapılan bütün bu seçimler, huzur ve güven ortamında gerçekleşmiş, vatandaşlarımızın ve sivil toplum örgütleri son derece bilinçli ve sağduyulu davranmıştır. Valilerimiz, kaymakamlarımız ve güvenlik birimlerimiz birden fazla seçim sürecinde bulunmuşlardır. Şimdiye kadar yaptığımız toplantılardan da çıkardığımız sonuç, polis ve jandarma teşkilatlarımızın bu konuda oldukça önemli deneyime sahip olduğudur. Kolluk birimlerimizin seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen bir donanıma ve bilgiye sahip olduğunu görmüş olmam beni oldukça memnun etti. Bu seçim sürecinde de il yönetiminin tam bir koordinasyon içerisinde, sahip olunan bu bilgi, donanım ve deneyimle vatandaşımıza yerinde bir güvenlik hizmeti sunacaklarına inancım tamdır. Bilindiği üzere, ülkemizde 7 Haziran 2015 tarihinde milletvekili genel seçimleri yapılacak olup seçim süreci 10 Mart tarihi itibariyle başlamıştır. Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması takdir edersiniz ki büyük önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir şekilde baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için, hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma konusundaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Bu amaçla 26-27 Şubat tarihlerinde Ankara’da sayın Başbakanımız ve ilgili Bakanlarımızın katılımı ile 81 il valimize seçim güvenliği konularını da görüştüğümüz bir toplantı gerçekleştirdik. Geçmiş yılların tecrübeleri ve günümüz şartları dikkate alınarak 25’inci dönem milletvekili seçimlerinde alınacak emniyet tedbirleri konulu genelge yayımlayıp, 81 il valiliğine gönderdi. Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık, Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde seçim harekat merkezleri oluşturulmuştur. Amacımız ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak. Siyasi partilerimizin ve adaylarımızın, yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak. Böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir” ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.

Buradaki toplantının ardından Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve beraberinde ki, Terör Daire Başkanı İstihbarat Daire başkanı ve Amasya, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon Valileri Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ziyaret etti. Buradaki ziyaret kısa sürdü. Genel Müdür Lekesiz, Şeref defterini imzaladıktan sonra 19:00’da THY’ye ait uçak ile Ankara’ya uçtu.

Haber: Şükrü Üçüncü 

1-008.gif

trabzon-asayis-muduru-ergun.jpg

2-003.gif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler