Eğitimini tamamlayan askerler yemin etti!

Amasya 15'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında 1995/4 tertip ve 361'inci kısa dönem erler, yemin ederek vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı.   Eryatağı Kışlası'ndaki törende temel eğitim gören yaklaşık 4 bin er, ant içti. Eğitimlerini tamamlayan

Eğitimini tamamlayan askerler yemin etti!
Amasya 15'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında 1995/4 tertip ve 361'inci kısa dönem erler, yemin ederek vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı.
 
Eryatağı Kışlası'ndaki törende temel eğitim gören yaklaşık 4 bin er, ant içti. Eğitimlerini tamamlayan askerlerin yemin töreni renkli görüntülere sahne olurken, aileler ve askerler duygusal anlar yaşadı.
 
Töreni ardından tugaya ilk katılan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan askerlere hediye ve teşekkür belgesi verildi.
 
 Burada konuşan 15'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, unutulmayacak bir törene şahitlik edildiğini dile getirdi.
 
Bu törene Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen şanlı al bayrağın da şahit olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve terörle mücadele harekatında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatanda feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir. Güzel ülkemizde özgürce yaşama imkanını bahşeden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları da şahittir. Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan Mehmetçikler, bu yeminle sizler milletimize sadakat ve hizmet edeceğinize amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, ulusumuzun güvenliğine layık olacağınızı ve Atatürk'ün düşünce sistemine bağlı kalacağınızı beyan ettiniz."
 
Tören geçişinin ardından ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı, anne-babaların gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.
 
Törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir de katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam