YÖK komple değişiyor!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK'teki yeniden yapılandırmanın genel seçimler sonrasında yapılacak Anayasa değişikliğine göre olacağını belirterek, YÖK'te bir komisyon kurulduğunu ve bu kapsamda çalışmaların başlatıldığını söyledi.AB ve Akdeniz

YÖK komple değişiyor!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK'teki yeniden yapılandırmanın genel seçimler sonrasında yapılacak Anayasa değişikliğine göre olacağını belirterek, YÖK'te bir komisyon kurulduğunu ve bu kapsamda çalışmaların başlatıldığını söyledi.

AB ve Akdeniz bölgesindeki üniversitelerin sorunlarının belirlenip, çözüm yollarının bulunması, akademik ve sosyal işbirliğinin sürdürülmesi için oluşturulan EMUNI Üniversitesi'nin 3. Genel Kurulu Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

YENİ ANAYASA'YA GÖRE DÜZENLENECEK

Özcan, Genel Kurul'dan ayrılırken gazetecilerin, ''YÖK'ün yeniden yapılandırılması'' konusundaki soruları üzerine, uzun süredir YÖK'te bazı önemli değişiklikler yapılmasını planladıklarını anlattı. En çok aksayan hususları düzeltmeyi amaçladıklarını dile getiren YÖK Başkanı Özcan, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrasında yeni bir Anayasa hazırlanacağını açıklaması üzerine, yapılandırma çalışmalarını bu yönde daha kapsamlı hale getirdiklerini söyledi.

KOMİSYON KURULDU

Çalışmalar doğrultusunda YÖK'te bir komisyon kurduklarını ifade eden Özcan, en yakın zamanda daha önceki çalışmaları da gözönüne alarak yeni bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

İSMİ DE LOGOSU DA DEĞİŞECEK

Yusuf Ziya Özcan, bir soru üzerine, YÖK'ün isminin de logosunun da değişebileceğine işaret etti. Anayasa değiştiğinde YÖK ile ilgili maddelerin de değişme ihtimali olduğunun altını çizen Özcan, ''Biz Anayasa'daki ruha ve felsefeye bağlı olarak kendi değişikliklerimizi gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Özcan, ''Yeniden yapılandırma seçim sonrasına kaldı diyebilir miyiz?'' sorusuna, ''Evet, o çerçevede gerçekleşecek'' yanıtını verdi.

Rektörlerin atanmasına ilişkin bir soru üzerine Özcan, ''Şimdiye kadar yapılan tartışmalar içinde mütevelli heyeti gibi bir fikir ağırlık bastı. Zannediyorum o fikri yansıtırız'' değerlendirmesinde bulundu.

YETKİLER AZALTILACAK

YÖK Başkanı Özcan, bir başka soruyu yanıtlarken, gerek YÖK Başkanı'nın, gerek rektörlerin, gerek YÖK'ün yetkilerinin azaltılacağını vurguladı. Özcan, çalışmaların asıl hedefin, ''YÖK'ü sadece denetleme, düzenleme yapan ve yükseköğretim politikalarını belirleyen bir kurum haline getirmek'' olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim