Yine ÖSYM, yine skandal!

Türkiye'de şifre skandalı ile gündemden düşmeyen ÖSYM'nin Diyarbakır'da YGS'ye giren bedensel engelli 28 yaşındaki Latif Karakaş'ın sınavını gerekçe göstermeden geçersiz saydığı öne sürüldü. Latif Karakaş, sonuçlar açıklandığında sınavının geçersiz sayıld

Yine ÖSYM, yine skandal!

Türkiye'de şifre skandalı ile gündemden düşmeyen ÖSYM'nin Diyarbakır'da YGS'ye giren bedensel engelli 28 yaşındaki Latif Karakaş'ın sınavını gerekçe göstermeden geçersiz saydığı öne sürüldü. Latif Karakaş, sonuçlar açıklandığında sınavının geçersiz sayıldığını gördüğünü belirterek, "ÖSYM'yi aradım, ancak sınavımın neden iptal edildiğini öğrenemedim. Ben de bir dilekçe ile sınavımın neden iptal edildiğini öğrenmek için ÖSYM'ye başvurdum" dedi.

Diyarbakır'da bir kırtasiyecide çalışan bedensel engelli Latif Karakaş, Dicle Üniversitesi İlhayat Fakültesi'ndeki engelliler sınıfında YGS'ye girdi. Sınavda Türkçe'den 31 soruyu yanıtladığını, 9 soruyu ise boş bıraktığını söyleyen Karakaş, Sosyal Bilgiler'de ise, 38 soruyu yanıtlayıp 2'sini boş bıraktığını anlattı. Bedensel engelli olduğu için cevap kağıdındaki boşlukların da görevliler tarafından doldurulduğunu belirten Karakaş, harhangi bir kopya ya da başka bir sorun olmadığı için sınav kağıdının görevliler tarafından teslim alındığını söyledi.

'ÖSYM BAŞKANI BANA DA MEKTUP GÖNDERDİ'

Sonuçları beklerken şifre skandalının ortaya çıktığını hatırlatan Latif Karakaş, şöyle konuştu:

"Şifre skandalı patlak verirken, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, her öğrenciye olduğu gibi bana da sınav sonuçları açıklanmadan mektup göndererek, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) çalışmamı ve şifre iddialarına kulak asılmaması yönünde öğutlerde bulundu. Sınav sonuçları açıklanınca bir şok daha yaşadım ve sınavımın geçersiz sayıldığını gördüm. Buna bir anlam veremezken, şifre iddiaları nedeniyle cevap kağıtları internette yayınlanınca kağıdımda bir sorun olmadığını gördüm. ÖSYM'yi aradım ancak sınavımın neden iptal edildiğini öğrenemedim. Ben de yazılı bir dilekçe ile sınavımın neden iptal edildiğini öğrenmek için ÖSYM'ye başvurdum. Onlardan gelen cevabı bekliyorum. Ders çalışamıyorum."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler