YGS'de hastalanmak yasak!

Sınav esnasında baygınlık geçiren aday kısa süreliğine dışarı çıksa bile tekrar salona alınmayacak ÖSYM’nin hazırladığı bir yönerge, üniversiteye giriş sınavlarında tuvalet izninin kaldırılmasının ardından “hastalanmanın” da yasak olduğunu ortaya çıkardı.

YGS'de hastalanmak yasak!

Sınav esnasında baygınlık geçiren aday kısa süreliğine dışarı çıksa bile tekrar salona alınmayacak

 

ÖSYM’nin hazırladığı bir yönerge, üniversiteye giriş sınavlarında tuvalet izninin kaldırılmasının ardından “hastalanmanın” da yasak olduğunu ortaya çıkardı. Sınavlarda görev alanlara yönelik düzenlenen ÖSYM Sınav Uygulaması Yönergesi’ne göre, adaylar, tuvaletin yanı sıra revire gitmek, su içmek gibi ihtiyaçları için sınav salonundan çıkamayacak. Sınav esnasında baygınlık geçiren aday “nefes almak için kısa süreliğine dışarı çıksa bile” tekrar salona alınmayacak. Aday, sınava devam edemeyecek.

Yarın yapılacak YGS, 89 bin 283 salonda yapılacak ve sınava 1 milyon 692 bin 345 aday katılacak.

 

Terk etmek yasak

Yönergenin “Salon Görevlilerinin Karşılaşabilecekleri Özel Durumlar” başlığı altında adayların, bazı soruların yanlış olduğunu ya da doğru cevabın bulunmadığını ileri sürmesi halinde bir işlem yapılmayacak.

YGS başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak olacak.

 

ÖSYM logolu kitap uyarısı yaptı

YGS merkezlerindeki il ve ilçe nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası ya da fotoğrafı bulunmadığı için sınava katılamayacak adayların mağdur olmaması için bugün de açık tutulacak.

ÖSYM’den yapılan bir açıklamada, “kapağında ÖSYM logosunu taşıyan ve ‘YGS 2011 ÖSYM Karma Soru Kitapçığı-1’ başlığı altında bir kitapçığın basılarak öğrencilere deneme sınavı uygulandığı bilgisinin merkeze ulaştığı” belirtildi. Açıklalada, kitapçıkta yer alan soruların kesinlikle 2011-YGS soruları olmadığı, bunların önceki yıllarda ÖSYM’nin uyguladığı ve internet sayfasından duyurduğu sorular olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim