YGS sınavı sorularının tamamı açıklanmayacak

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava, 2 milyon 126 bin 681 aday başvurdu.SORULARIN YÜZDE 20'Sİ ​AÇIKLANACAKÖSYM’nin bu yıl sınav sorularının yüzde 20’sini açıklayacağı bildirildi.

YGS sınavı sorularının tamamı açıklanmayacak

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava, 2 milyon 126 bin 681 aday başvurdu.

SORULARIN YÜZDE 20'Sİ ​AÇIKLANACAK

ÖSYM’nin bu yıl sınav sorularının yüzde 20’sini açıklayacağı bildirildi.

GİRİŞ BEL​GELERİ

YGS'ye girecek adaylar, giriş belgelerini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet sayfasından edinebilecek. Giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunuyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

YGS PAZAR GÜNÜ TEK OTURUMDA YAPILACAK

YGS, 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekecek. Adaylar, sınav salonuna 2015-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklar. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak.

SINAVA SADECE SUYLA GİRİLEC​EK

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.

SONUÇLAR İNTERNETTEN DUYURULACAK

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler