YGS ikincisi: İptal olsada fullerdim

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda YGS1 ve YGS2 puan türlerinde Türkiye 2'inciliğine Adana'dan ortak olan Özel Burç Özgören Fen Lisesi öğrencisi Selçuk Erdevir, başarısını disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu söyleyerek, "Sınav iptal edilseydi yine fullerdim

YGS ikincisi: İptal olsada fullerdim

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda YGS1 ve YGS2 puan türlerinde Türkiye 2'inciliğine Adana'dan ortak olan Özel Burç Özgören Fen Lisesi öğrencisi Selçuk Erdevir, başarısını disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu söyleyerek, "Sınav iptal edilseydi yine fullerdim" dedi.

YGS1 ve YGS2 puan türlerinde Türkiye 2'incisi olan Özel Burç Özgören Fen Lisesi öğrencisi Selçuk Erdevir, aynı zamanda öğrencisi olduğu Işık Dershanesi'nde düzenlenen basın toplantında duygularını dile getirdi. Çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade eden Erdevir, başarısında emeği geçen ailesi, okul ve dershanedeki öğretmenlerine teşekkür etti. Boğaziçi Üniversitesi İktisat ve Galatasaray ile Fatih Üniversiteleri Hukuk Fakülteleri arasında tercih yapmayı düşündüğünü dile getiren Erdevir, "Çalışırken genellikle öğretmenlerimin tavsiyelerini dikkate aldım. Ayrıca yurttaki arkadaşlarla belli başlı etüt kuralları belirledik. Toplu çalışmanın çok büyük bir faydası oldu" dedi.

YGS'de süren şifre tartışmalarıyla ilgili soru üzerine Erdevir, sınavın iptali halinde yine de aynı başarıyı kazanmayı hedeflediğini anlattı. Erdevir, "Sınav iptal olsaydı yine disiplinli bir şekilde çalışmalarımı sürdürürdüm. Tabii ister istemez sınavın iptal edilip edilmemesi tartışmaları beni de etkiliyor. Yine de sınavda fullemeyi hedefleyecektim" diye konuştu.

BAŞARININ ANAHTARI: DİSİPLİNLİ ÇALIŞMA
Üniversiteye hazırlanan adaylara "disiplinli çalışmayı" öneren Erdevir, dershanenin belirlediği özel etütleri çok önemsediğini belirtti. Muhasebeci devlet memuru baba Ahmet Erdevir, ev hanımı Emine Erdevir'in üç çocuğundan en büyüğü olan Selçuk Erdevir, "Ekstra çok çalışma değil de, belli bir yöntem belirleyerek çalışma başarıyı getiriyor" şeklinde konuştu.

Özel Burç Özgören Fen Lisesi Müdürü Adem Ceylan da Selçuk Erdevir'in başarısını Adana'ya hediye ettiklerini kaydederken, Işık Dershaneleri Merkez Şube Müdürü Halis Mertoğlu da öğrencileri Selçuk Erdevir'in YGS'de elde ettiği dereceden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Işık Dershaneleri Merkez Müdürü Halis Mertoğlu, YGS 2'incisi Selçuk Erdevir'e 6 bin lira ödülün sembolik çekini hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim