Velilere ön kayıt şoku

Anadolu veya fen lisesini kazanan çocuğu için SBS sonuçları öncesi özel okula ön kayıt yaptıran veliler, ödedikleri ücreti yönetmeliğe rağmen geri alamıyor Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesinde bazı veliler erken kayıt avantajından faydalanmak için çocu

Velilere ön kayıt şoku
Anadolu veya fen lisesini kazanan çocuğu için SBS sonuçları öncesi özel okula ön kayıt yaptıran veliler, ödedikleri ücreti yönetmeliğe rağmen geri alamıyor
 
Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesinde bazı veliler erken kayıt avantajından faydalanmak için çocuğunu özel okula yazdırdı. Ön kayıt yaparken de söz konusu özel okula birmiktar ödeme yaptı. Hatta bazı veliler okul ücretini taksitler halinde ödemeye başladı. Ancak SBS sonuçlarına göre daha iyi seviyedeki anadolu veya fen lisesini kazanan öğrencilerin velileri karar değiştirince ücret iadesi şokuyla karşılaştı. Birçok özel okul ön kayıt ücretini iade etmek istemedi.
 
YÜZDE 80’İ GERİ ALINABİLİR
 
Ailelerin bu yönde çok sayıda şikayeti olduğunu kaydeden Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Çaprak, “Öncelikle yapılan sözleşmeye bakmak lazım. Sözleşme serbestisi içerisinde eğer veli ücreti geri alamayacağını içeren sözleşmeye imza atmış ise geri alması söz konusu değil” dedi. Çaprak, “Ama bu yönde bir şey yazmıyorsa ve ödeme yapılan sadece kaparoysa ilgili eğitimkurumu tarafından ücretin iadesi yapılmak zorunda. Çünkü herhangi bir eğitimhizmeti almadan bir cayma söz konusu. Bu nedenle cayma hakları var ve ücret ödemek zorunda değiller.Ödedikleri ücretin de yüzde 80’ini geri alabilirler. Buna rağmen geri alınamıyorsa TüketiciMahkemeleri’ne başvurulabilir” ifadelerini kullandı.
 
YÖNETMELİK VELİDEN YANA
 
Özel Öğretim Kurumları Öğrenci Ve Kursiyer Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği’nde öğrencilerin, resmi olarak belgeledikleri sebep doğrultusunda ayrılmak istemeleri halinde dönem başlamadan ödemiş oldukları ücretin yüzde sekseninin iade edileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler