Velilerden, 'öğretmen istiyorum' eylemi

 ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Yunuslu Köyü İlkokulu'nda görev yapan 3 öğretmenden 1'inin başka bir okula atanmasına, Kaymakamlık önünde toplanan veliler tepki gösterdi. 53 öğrencinin bulunduğu okulda sadece 2 öğretmenin görev yaptığını söyleyen vel

Velilerden, 'öğretmen istiyorum' eylemi

 

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Yunuslu Köyü İlkokulu'nda görev yapan 3 öğretmenden 1'inin başka bir okula atanmasına, Kaymakamlık önünde toplanan veliler tepki gösterdi. 53 öğrencinin bulunduğu okulda sadece 2 öğretmenin görev yaptığını söyleyen veliler, İlçe Milli Müdürü ile görüştükten sonra dağıldı.
 
Yeni eğitim sistemi ile birlikte Yunuslu İlkokulu'nda görev yapan 3 öğretmenden 1'i, norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle başka bir okula atandı. Duruma tepki gösteren öğrenci velileri, Ereğli Kaymakamlığı önünde toplanarak eylem yapmak istedi. 30 kişilik gruba, polis engel oldu. Polis ile tartışan veliler, 53 öğrencinin eğitim gördüğü okulda sadece 2 öğretmenin kaldığını belirterek öğretmenin geri verilmesini istedi. Polisin karşı çıkmasına rağmen Kaymakamlık'tan ayrılmayan velilerden temsilci olarak seçilen 3'ünün İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy ile görüşmesine izin verildi. Yaklaşık 15 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan velilerden Nurten Başkan, okuldaki öğrenci sayısının azalması nedeniyle öğretmenin başka bir okula atandığının söylendiğini belirtti. Başkan, şunları kaydetti:
 
"Öğrenci sayısı artmazsa öğretmenimizi alma imkanımız yokmuş. Bu sene çocuklarımız 2 öğretmen ile idare edecekmiş. Ama biz bu konuda sonuna kadar savaşacağız. Benim eşim, çocuklarımın eğitimi için Gebze'de çalışıyor. Ben çocuklarımın iyi eğitim alması için çaba gösteriyorum."
 
Veliler daha sonra Kaymakamlık'tan ayrılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy da öğretmenin norm kadro yönetmeliği kapsamında başka bir okula atandığını söyledi. Aksoy, "Öğrenci sayısı tekrar artarsa öğretmen verilir. Öbür türlü yapacak bir şey yok. Biz de yönetmelik çerçevesinde görevimizi yapıyoruz. Bunu velilerin isteği ile değiştiremeyiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler