Veliler, seçmeli dersler için ek süre istiyor

 Okullarda seçmeli ders sıkıntısı devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı matematik uygulamaları dersini 495 bin, yabancı dili 413 bin, Kur'an-ı Kerim'i 402 bin ve Allah'ın Rasulü Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatını ise 256 bin öğrencinin s

Veliler, seçmeli dersler için ek süre istiyor

 

Okullarda seçmeli ders sıkıntısı devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı matematik uygulamaları dersini 495 bin, yabancı dili 413 bin, Kur'an-ı Kerim'i 402 bin ve Allah'ın Rasulü Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatını ise 256 bin öğrencinin seçtiğini açıkladı. 
 
Ancak velilerin çoğu, Kur\'an ve siyer dersi almak için gittikleri okullardan eli boş döndü. 
 
Çünkü idareciler öğretmen yokluğunu bahane ederek velileri yanlış yönlendirdi. Yeteri kadar bilgilendirme yapılmaması da düşük talepte etkili oldu. İstedikleri dersi alamadıktan sonra seçmeli dersin mantıksız olduğunu söyleyen veliler, yeniden düzenleme yapılmasını ve ek süre verilmesini istiyor. Okul müdürleri de ek süre verilirse mağduriyetin ortadan kalkabileceğini dile getiriyor.
 
MEB, seçmeli Kur\'an ve siyer dersleriyle ilgili öğrenci ile velilerin okul yöneticileri tarafından yanlış yönlendirildiği iddialarına karşı genelge yayımladı. Genelgede, okul yönetimlerinin hangi seçmeli derslerin okutulacağına dair herhangi bir belirleme yapmamaları istendi.
 
İddialarla ilgili çok sayıda örnekten 3'ü İstanbul ve Kocaeli'nde yaşandı. Bağcılar'da Ahmet Yavuz, iki kızından birinin istediği seçmeli dersleri alabildiğini, ancak diğer kızının okulunda Kur\'an ve siyer derslerini 'öğretmen yetersizliği' gerekçesiyle seçemediklerini ifade etti. 
 
Remzi Cebel de Ümraniye İstiklal İlköğretim Okulu'na giden çocuğuna Kur\'an dersi seçemediklerini söyledi. Atilla İlbuğa ise Kocaeli Sarkuysan Lisesi'nde okuyan kardeşi için siyer dersini tercih edemediklerini dile getirdi. Öte yandan Eyüp'teki bir okul müdürü, MEB'in genelgesinden sonra seçmeli derslerin alımında düzelme olduğunu kaydetti. Ek süre verilmesinin mağduriyeti ortadan kaldırabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim