Üniversitelere ek yerleştirme başladı

 Üniversitelere yapılacak ek yerleştirmeler için tercihler bugün alınmaya başlandı. Ek yerleştirme için tercihler, 25 Eylül'e kadar yapılacak.ÖSYM, 2014-2015 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması n

Üniversitelere ek yerleştirme başladı

 Üniversitelere yapılacak ek yerleştirmeler için tercihler bugün alınmaya başlandı. Ek yerleştirme için tercihler, 25 Eylül'e kadar yapılacak.

ÖSYM, 2014-2015 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)  sonuçlarına göre ek yerleştirme yapacak.

Adaylar, 2014-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini, bugünden itibaren 25 Eylül saat 23.59'a kadar internet üzerinden bireysel olarak yapacak.

Başvuru merkezlerinden veya ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacak. Postayla ÖSYM’ye gönderilen veya elden verilmek istenen tercih formları işleme alınmayacak.

Ek yerleştirme için tercih ücreti 10 lira olacak.

Ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek YerleştirmeKılavuzu'nda yer alacak.

Adaylar, 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu'na ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacak.

Ek yerleştirme işlemleri, 2014 ÖSYS Kılavuzu, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2014-ÖSYS Yükseköğretim ProgramlarınaEk Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen esaslara göre yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler