Üniversite öğrencileri ilkokul öğrencilerine "ışık" oldu

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü üyeleri, Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan bir ilkokulu baştan aşağıya yeniledi.   Kulüp üyesi 20 öğrenci, "Batıdan Doğuya Işık" adlı hazırladıkları proje kapsamında sponsor bağışları ve hazırladıkla

Üniversite öğrencileri ilkokul öğrencilerine "ışık" oldu
Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü üyeleri, Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan bir ilkokulu baştan aşağıya yeniledi.
 
Kulüp üyesi 20 öğrenci, "Batıdan Doğuya Işık" adlı hazırladıkları proje kapsamında sponsor bağışları ve hazırladıkları ürünleri satarak elde ettikleri gelirle aldıkları malzemeleri Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Porsuk Mahallesi'ndeki Göçmenler İlkokulu'na getirdi. 
 
Okulun Atatürk büstünden sınıflara, tuvaletlerine kadar sıvası ve boyasını da yenileyen öğrenciler, kalan zamanlarda da öğrencilerle vakit geçirdi. Öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler de yapan üniversiteliler, birlikte fidan dikti, müzik dinletisi sundu. Okuldaki eksikleri gideren, tamirat yapan öğrenciler, çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.
 
aa_picture_20151201_6942646_web.jpg
 
Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü Başkanı Enis Güreşoğlu, projeyi tamamen kendi çabaları ile hazırladıklarını söyledi.
 
Proje çalışmalarına 5-6 ay önce başladıklarını, gerekli parayı karşılayabilmek için hazırladıkları ürünleri okulda sattıklarını anlatan Güreşoğlu, "Elde ettiğimiz para ile tadilat için gerekli malzemeleri aldık. Projenin amacı, yardıma ihtiyacı olan bir okulu yenilemek, aynı zamanda da çocuklarla vakit geçirmekti" dedi.
 
Çocuklara eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Güreşoğlu, "Burada boya badana, çatıda tadilat yaptık, tuvaletleri yeniledik. Kısaca gerekli her şeyi yapmaya çalıştık. Okulun eksikleri vardı, onları karşıladık. Kütüphane oluşturduk, projeksiyon cihazı hediye ettik. Çocuklara da hediyeler getirdik, anasınıfı için oyun alanı oluşturduk. Sınıfları yeniledik" diye konuştu.
 
aa_picture_20151201_6942647_web.jpg
 
aa_picture_20151201_6942650_web.jpg
 
aa_picture_20151201_6942651_web.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim