Üniversite adayları dikkat!

Üniversite adaylarının tercih işlemleri, yarın başlayacak. İşlemler, 17 Temmuz’da sona ererken, adaylar, TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile internet üzerinden tercihlerini yapabilecek.Üniversite adaylarının tercih işlemleri yarın başlayacak. Adaylar, t

Üniversite adayları dikkat!

Üniversite adaylarının tercih işlemleri, yarın başlayacak. İşlemler, 17 Temmuz’da sona ererken, adaylar, TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile internet üzerinden tercihlerini yapabilecek.

Üniversite adaylarının tercih işlemleri yarın başlayacak. Adaylar, tercihlerini, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecek. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak, ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri de geçerli olmayacak. İşlemler, 17 Temmuz saat 23.59’da sona erecek.

Öte yandan, adaylar, tercihlerini yaparken, ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecekleri 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Klavuzu’ndan yararlanabilecek.

ÖSYS sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden adaylara duyurulacak. Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Bu arada, 2014-2015 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim