Ücretsiz kurslar geliyor...

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelere dönüşüm için verilen sürenin dolmasını beklemeden dershaneleri öğrencisiz bırakacak formül için çalışmaya başladı.Cumhurbaşkanı'nın onayladığı dershanelerin özel okula dönüştürülmesini öngören yasayla birlikte dershane

Ücretsiz kurslar geliyor...

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelere dönüşüm için verilen sürenin dolmasını beklemeden dershaneleri öğrencisiz bırakacak formül için çalışmaya başladı.

Cumhurbaşkanı'nın onayladığı dershanelerin özel okula dönüştürülmesini öngören yasayla birlikte dershaneler artık 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. Bakanlık, belirlenen tarihi beklemeden dershaneleri etkisiz hale getirecek ve dershaneler özel okula kendi istekleriyle dönüşmek zorunda kalacak.

Buna göre Bakanlık, bugün kısmen uygulamada olan okullardaki kursları, Eylül 2014 tarihi itibariyle tüm ülke genelinde ücretsiz olarak uygulayacak. Sayıları yarım milyondan fazla olan ve üniversite sınavına giren lise mezunları ise istemeleri halinde 81 ildeki halk eğitim merkezlerinde sınava hazırlık kurslarından ücretsiz olarak yararlanabilecek.

İki koldan takviyelerle öğrencilere ve mezunlara destek verecek olan Bakanlık, böylelikle dershaneye giden öğrenci sayısında azalma olmasını sağlayacak. Okullarda verilecek olan kurslara ise öğrencilerin kendi dersine giren öğretmenler yerine, ya okuldaki başka bir branş öğretmeni ya da başka bir okuldan getirtilen öğretmenler girecek. Bu sayede de öğrencilerin başka öğretmenlerin bilgisinden ve deneyiminden faydalanması sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler