Türkiye'nin en yaşlı öğrencsi

 Sivas'ta 1947 yılında ilkokuldan mezun olan 80 yaşındaki Mehmet Işıklar, ilköğretimin ikinci kademesini bitirebilmek için torunu yaşındakilerle Açık İlköğretim Sınavında ter döktü.Sınavların sabah oturumuna Kongre Lisesi'nde giren Işıklar yaptığı açıklam

Türkiye'nin en yaşlı öğrencsi

 

Sivas'ta 1947 yılında ilkokuldan mezun olan 80 yaşındaki Mehmet Işıklar, ilköğretimin ikinci kademesini bitirebilmek için torunu yaşındakilerle Açık İlköğretim Sınavında ter döktü.

Sınavların sabah oturumuna Kongre Lisesi'nde giren Işıklar yaptığı açıklamada, öğretmen kızı ve damadının teşvikiyle 3 yıl önce Açık İlköğretim Okulu Sınavlarına girmeye başladığını ifade etti. O günden bugüne 12 ders verdiğini Işıklar, okumanın yaşının olmadığını göstermek için bu sınavlara girdiğini söyledi. 

 

Akli dengesi, şuuru yerinde olan herkesin isterlerse eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebileceğini dile getiren Işıklar, gençlerin kendisini örnek almasını isteyerek, ''80 yaşındayım, okuyorum. Okumanın yaşı yoktur. Gençlerimiz sokaklarda boş gezmesinler, hocalarına itaat etsinler. Onlar bizim geleceğimiz. Memleketlerine, dinlerine, bayraklarına faydalı olsunlar'' dedi.

 

Mehmet Işıklar, eşini 7 yıl önce kaybettiğini, bu sınavlara evde tek başına hazırlanarak yalnızlığını giderdiğini belirterek, tüm derslerini verip, ilköğretimin ikinci kademe diploması almak istediğini, lise eğitimini ise yaşı gereği düşünmediğini kaydetti. 

 

Bu sınavda bazı derslerde çalıştığı yerlerden soru çıkmadığını açıklayan Işıklar, özelikle İngilizce dersinde zorlandığını bildirdi. Işıklar, kızının torununa İngilizce dersi aldırmak için ücretli öğretmen tuttuğunu, kendisinin maaşının 900 lira olması nedeniyle ücretli ders alamadığını ifade ederek, bu derse de kendi imkanlarıyla çalıştığını vurguladı. 

 

Beş çocuk babası Işıklar, diplomayı alıncaya kadar sınavlara girmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler