Trabzon'un Avrasya rekoru

 Yüksek Öğrenim Yasa Görüşmeleri kapsamındaki İzmir Şifa ve Trabzon Avrasya Vakıf Üniversiteleri’nin kurulmasını öngören tasarılar bu hafta TBMM’deki son genel kurulda oylandı, onaylandı ve kurumun tüzel kişiliği tescillendi. Genel Kurul’a katılan Ünivers

Trabzon'un Avrasya rekoru

 

Yüksek Öğrenim Yasa Görüşmeleri kapsamındaki İzmir Şifa ve Trabzon Avrasya Vakıf Üniversiteleri’nin kurulmasını öngören tasarılar bu hafta TBMM’deki son genel kurulda oylandı, onaylandı ve kurumun tüzel kişiliği tescillendi. Genel Kurul’a katılan Üniversite Kurucu Üyesi İbrahim Keskin, “10 Kasım’da Milli Eğitim Komisyonu’ndan, 24 Kasım’da TBMM Genel Kurulu’ndan onay aldık. Bu, şehrin sağladığı büyük güçbirliğinin bir eseri ve rekorudur. Kongre sonunda Trabzon son 10 yılın en büyük kuruluşunu kazandı. Özel üniversite hepimize hayırlı olsun” dedi.

İlk senede mevcut kampüse Bin 500, ilk 3 yıl sonunda 5 Bin öğrenci almayı planlayan okul, 1 Ocak 2011 itibariyle de 22 bin metrekarelik yeni Yomra Kampüsü’nün temelini atacak.

Avrasya Vakıf Üniversitesi’nin yeni dönemde öğrenci alacaklarına vurgu yapan İbrahim Keskin, “Kanun Cumhurbaşkanı’nca imzalandıktan sonra mevcut çalışmalarımıza hız vererek mevcut Özel İdare binasındaki düzenlemeleri artıracağız. Akademik ve idari personel hususlarında durmaksızın çalışıyoruz. Başlangıç için 26 derslik ile 2 amfi hazırlamış olacağız. Yomra'daki arsamızın üzerine kuracağımız asıl binamızın temel atma törenini yılbaşında yapacağız. Buradaki alan, 22 bin metrekare olacak ve 1 yıl içinde bitirilecek. Arkasından rektör adaylarını belirleyeceğiz. 2011’de Bin 500, 2014 sonunda 5 Bin öğrenci planlamamız var. Öğrenci portföyü inisiyatifi Anadolu, İran, Kafkasya, Türk Cumhuriyetleri şeklinde olacak. İlk yıl öğrencilerin Bin'i fakültelere, 500'ü yüksekokula alınacak. Yeni binamız bittiğinde 12 bölümün yanı sıra Hukuk, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri Fakülteleri için de Bakanlar Kurulu kararıyla söz konusu birimlerin ilavesini talep edeceğiz. Bu konuyu hem Milli Eğitim Bakanlığı, hem Komisyon izliyor, Sağlık Komisyonu Başkanımız Cevdet Erdöl Bey de özel olarak takip ediyor” diye konuştu.

Üniversitenin yasalaşması sürecine kadar kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Keskin, “Trabzon Avrasya Vakıf Üniversitesi, istihdam ve iktisat potansiyeli itibariyle son 10 yılın en büyük özel yatırımıdır” ifadesini kullandı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim