Trabzon'dan LYS'ye farklı bir boyut

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ndan sonra çıkan şifre iddialarına Trabzon'un Akçaabat İlçesindeki bir öğretmen, LYS-Geometri sınavındaki sorulardaki bilimsel yöntemlerle karşılık verdi. İlçede bir dershanede matematik öğretmenliği yapan 28 yaşındaki Ö

Trabzon'dan LYS'ye farklı bir boyut

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ndan sonra çıkan şifre iddialarına Trabzon'un Akçaabat İlçesindeki bir öğretmen, LYS-Geometri sınavındaki sorulardaki bilimsel yöntemlerle karşılık verdi. İlçede bir dershanede matematik öğretmenliği yapan 28 yaşındaki Önder Çolak, yapılan geometri sınavında bilimsel sayılabilecek bazı yöntemlerin olduğunu ancak bunların şifre olarak algılanmaması gerektiğini savundu. Çolak, LYS'de çıkan Geometri sorularının bir kısmına kendi bulduğu bilimsel yöntemlerle cevap buldu.

Çolak, YGS'deki sorulardaki örgünün bir yöntem olduğunu ancak bunun bir şifre olmadığını öne sürerek, "Bu sistemin YGS'den sonra ortaya çıkmasının sebebi ÖSYM'nin basit bir algoritma kullanmasıdır. Aslında bu yöntem bütün sınavlarda olabilecek matematik teknikleridir. Son yapılan LYS'deki Geometri soruları içerisinde bazı sorularda bulduğumuz yöntemlerde bilimsel kabul edilebilecek matematiğe has tekniklerdir" dedi.

İnternet üzerinde de geometri sorularının çözümüne farklı boyut kazandırmak için uğraş sarf eden bir gruba üye olduğunu da belirten Çolak, şöyle konuştu: "Türkiye genelinde geometriye ilgili birçok insan gruba girerek, her gün yeni bir soruya farklı yöntemlerde çözüm arıyor. Bu şekilde geometri sorularının çözümünde çeşitli yollar ortaya çıkıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler