Trabzon'da YGS isyanı çıktı!

Uzun Sokak girişinde toplanan öğrenciler ile Eğitim-Sen üyeleri, üzerinde ''Hırsızlığa son'', ''Şifre 12 Haziran'' ve ''Susma haykır, YGS'ye hayır'' yazılı dövizler eşliğinde PTT Trabzon İl Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü.Burada grup adına basın açıkl

Trabzon'da YGS isyanı çıktı!

Uzun Sokak girişinde toplanan öğrenciler ile Eğitim-Sen üyeleri, üzerinde ''Hırsızlığa son'', ''Şifre 12 Haziran'' ve ''Susma haykır, YGS'ye hayır'' yazılı dövizler eşliğinde PTT Trabzon İl Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, üniversiteye girmek isteyen adayların yoğun güvenlik önlemleri ile adeta cezalandırıldığını öne sürdü.

YGS'de soruların pratik bir şifre aracılığıyla yüksek net oranlarında çözülebildiği haberlerinin öğrencilerde yıkıma neden olduğunu ifade eden İkinci, şöyle devam etti:

''Yaşananlara dair geniş çapta araştırma yapılmamışken 'bu acele niye' dedirten açıklamaların gerçekleştirilmesinin nedeni, yaklaşan genel seçimler için AKP'nin oy kaygısından başka bir şey değildir. Milyonlarca insanın geleceği bu sefer de AKP'nin oy kaygısının boyunduruğu altına alınmak istenmektedir. Kurulan tezgahların ortaya çıkmasını talep eden 1 milyon 700 bin öğrenciyi provokatörlükle suçlayan Başbakan Erdoğan'ın 'yasal işlem yaparız' tehditlerine boyun eğmiyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler