Trabzon'da süt dağıtımı başladı

Trabzon "Okul Sütü Projesi" kapsamında Trabzon'daki ilk uygulama Vali Vekili Adem Karahasanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın katılımıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda başladı.Kırbaç'la 3/D sınıfında öğrencilere son kullanma tarihlerini kont

Trabzon'da süt dağıtımı başladı

Trabzon "Okul Sütü Projesi" kapsamında Trabzon'daki ilk uygulama Vali Vekili Adem Karahasanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın katılımıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda başladı.

Kırbaç'la 3/D sınıfında öğrencilere son kullanma tarihlerini kontrol ettikten sonra süt dağıtan Karahasanoğlu, öğrencilere sütün tadının nasıl olduğunu sordu.

Karahasanoğlu, bir gazetecinin bazı yerlerde sütten zehirlenenler olduğunu hatırlatması ve Trabzon'da benzer bir sorun olup olmadığını sorması üzerine, "Şu anda ilimizde böyle bir sorun yok. Ayrıca, bu organizasyonda görevli diğer kuruluş Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü okullarda dağıtılan sütlerden numuneler alıyor, sorun olacağını zannetmiyoruz. Bunlara rağmen bir şey olursa önlemlerimizi almış bulunuyoruz" dedi.

Bu konuda il genelinde hazırlık yaptıklarını ifade eden Karahasanoğlu, "Bu organizasyon üç bakanlık tarafından yapılıyor. Aksaklık olacağını zannetmiyorum. Bir olumsuzluk halinde gerekli önlemleri aldık. Süte alerjisi olan ve içmek istemeyen öğrencilerimizi zaten zorlamıyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise il genelindeki 35 anaokulu ve 309 ilköğretim okulunda 103 bin 617 öğrenciye süt dağıtımına başladıklarını ifade ederek, "Çocuklarımıza gelişim dönemlerinde böyle bir imkan sunuldu. Zeka ve beden gelişimlerine katkı sağlayacak bu uygulamayı ilimizde en iyi şekilde yürütmeye çalışacağız" dedi.

Kırbaç, 3/D sınıfında süt içmeye karşı reaksiyonu olan 2 öğrenciye süt vermediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim