Trabzon'da okullarda kuş uçurtulmayacak!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 2014-2015 eğitim öğretim yılına 652 okulda 9 bin 300 öğretmen ile hazır olduklarını belirterek yeni eğitim sezonunda Trabzon'da toplam 146 bin 150 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.Trabzon’un bir eğitim kenti olma yolunda

Trabzon'da okullarda kuş uçurtulmayacak!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 2014-2015 eğitim öğretim yılına 652 okulda 9 bin 300 öğretmen ile hazır olduklarını belirterek yeni eğitim sezonunda Trabzon'da toplam 146 bin 150 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Trabzon’un bir eğitim kenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Vali Öz, “Trabzon, eğitim kenti olma yolunda önemli adımlar atıyor. Hem okul öncesi eğitimi hem de ilkokul, ortaokul ve her branştaki liseleriyle bunu gerçekleştirme yolunda. Trabzon, güzel bir üniversite kenti olarak hem Karadeniz Teknik Üniversitesi hem de Avrasya üniversitesiyle bir eğitim kenti. Pazartesi itibariyle birinci sınıflar ve beşinci sınıflarımız 2014-2015 eğitim öğretim yılına başladı.

Önümüzdeki pazartesinden itibaren de bütün öğrencilerimiz okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretim yılına başlayacaklar. Trabzon, eğitim öğretim alt yapısı olarak güçlü bir şehir. Önemli eğitim yatırımları bakımından tamamlanmış hem devam eden yatırımlarımız var.

Önümüzdeki pazartesi günü itibariyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimine devam edecek 146 bin 150 öğrencimiz var. Okullarımız hazır öğretmen bakımından büyük oranda eksiğimiz yok. Yeni atanan öğretmenlerimizle beraber hem kırsalda hem şehir merkezinde öğretmen eksiğimiz yok. Okullarımızı büyük oranda onarımlarını, bakımlarını, temizliklerini tamamladık. Sağlıklı eğitim öğretim yılı bekliyoruz. Bunun yanında eğitim öğretimle ilgili yeni yatırımlarımız var.

Devam eden inşaatlarımızla beraber yaklaşık 500 derslik kapasite ekleyeceğiz. Bunun yanında bu yılki yatırımlarımıza mesleki ve teknik eğitim okullarımızda ağırlık verdik. Yeni endüstri liselerimiz, ticaret meslek liselerimiz, diğer meslek okullarıyla beraber mesleki eğitim alt yapımızı güçlendiriyoruz. 2014-2015 eğitim yılında başarılı bir sezon bekliyoruz” dedi.

HAYIRSEVERLERİMİZ BÜYÜK DESTEK

Hayırsever vatandaşların eğitim anlamında büyük destek verdiklerini hatırlatan Vali Öz,”Trabzon’da bugüne kadar hayırseverlerimizin ciddi anlamda eğitime yatırımları ve destekleri var. Bugün de devam eden yatırımlar var. Son birkaç yıl içerisinde hem ilkokul hem okul öncesi eğitim anaokulu hem de imam hatip ortaokulu ve lisesi şeklinde inşaatlarla ilgili hayırseverlerimizle sözleşmeler imzaladık.

Yaklaşık 25-30 derslik yeni sözleşme devam eden iki okulumuzla beraber 40-45 derslikle bu şekliyle hayırseverlerimizin devam eden yatırımları var. Özellikle Trabzon merkezde göç alan mahallelerimizde yeni okul yatırımlarına ihtiyacımız var. Hayırseverlerin bu anlamda bugüne kadar yaptıkları gibi bundan sonra da bu yatırımlara destek vereceklerini ümit ediyoruz” diye konuştu.

OKUL ÖNLERİNDE GÜVENLİK VE ASAYİŞ

Okul önlerinde asayiş yönünde her türlü tedbirleri aldıklarına dikkat çeken Vali Öz, bu anlamda her okuldan sorumlu bir eğitim timi bulunacağını kaydederek, “Bakanlığımızla beraber bugüne kadar yürüttüğümüz güvenli okul güvenli eğitim kampanyamız var. Bu kapsamda okullarımız etrafında bu anlamda gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Bunun yanında okul yöneticilerimizle emniyetteki ilgili birimlerimizin sürekli irtibatlı olduğu her okuldan sorumlu güvenlik personelinin yer aldığı bir sistem işletiyoruz. Hem okulun çevresinde, hem de bölgede bu anlamda tedbirler alıyoruz. Asayişe müessir olaylara fırsat vermemek için önemli çalışmalar yapıyoruz.

Sevindirici tarafı son birkaç yıldır özellikle son 1 yıldır içerisinde Trabzon’da okul çevrelerinde asayişe müessir kavga ve benzeri ciddi bir olayımız olmadı. Bunun yanında bütün ülkede olduğu gibi ilimizde de uyuşturucu ile mücadele konusunda Başbakanlığımızın, hükümetimizin ve bakanlığımızın oluşturduğu strateji ve eylem planı çerçevesinde yoğun çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu konuda kimseye fırsat vermemek için tüm brimlerimizle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler