Trabzon'da öğretmenlere soruşturma

Haber61 – Haber Merkezi – 2014 – 2015 yılı eğitimde ikinci yarıyılı bu hafta başlarken Eğitim Sen’e üye öğretmenler bugün iş bırakma eylemi yaparak okula gitmedi. Türkiye Genelinde düzenlenen “Laik ve Bilimsel Eğitim' talebiyle başlatılan boykot kararına

Trabzon'da öğretmenlere soruşturma

Haber61 – Haber Merkezi – 2014 – 2015 yılı eğitimde ikinci yarıyılı bu hafta başlarken Eğitim Sen’e üye öğretmenler bugün iş bırakma eylemi yaparak okula gitmedi. Türkiye Genelinde düzenlenen “Laik ve Bilimsel Eğitim' talebiyle başlatılan boykot kararına Trabzon’da da bir kısım öğretmenler katıldı.  Yaklaşık 100’e yakın öğretmen Gülbaharhatun Mahallesinde bulunan Atapark’tan başlayan boykot eylemini  Atatürk alanına kadar sürdürdü. Burada açıklama yapan öğretmenler olaysız dağıldı.

ÖĞRETMENLERİ TESPİT EDİN

Boykot yürüyüşüne katılan öğretmenler daha sonra görev yaptıkları okula geri dönmediler. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon’da yapılan bu boykot kararına uyarak yürüyüşe giden ve görev yerlerine dönmeyen öğretmenlerin tespiti için okul müdürlerine yazı gönderdiği öğrenildi. Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre;  İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu eylemlere katılan öğretmenlerin tespit ettikten sonra nasıl bir uygulama yapacağı ise bilinmiyor.

ONLARA TEBLİGAT HENÜZ GELMEDİ

KESK dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci; Haber Merkezimize konu ile alakalı açıklamada bulundu. İkinci, “ Henüz Trabzon İl Milli eğitim Müdürlüğünün okullara yazı gönderip göndermediğini biz bilmiyoruz. Fakat; Türkiye genelinde İl müdürlükleri bu boykota katılımı kırmak için elinden geleni yaparak direnci kırmak istedi. Fakat başarılı olamadı. Trabzon’da böye bir uygulama yapıp yapmadığını Pazartesi günü okula gidince anlayacağız.”dedi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim