Trabzon'da konferans düzenlendi

 Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayda vatandaş dinledi. Konferanstan önce Trabzon Belediye Başkanı’nı ziyaretinde çok etkilendiği bir durumu anlatarak başlayan Yal

Trabzon'da konferans düzenlendi

 

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayda vatandaş dinledi.
 
Konferanstan önce Trabzon Belediye Başkanı’nı ziyaretinde çok etkilendiği bir durumu anlatarak başlayan Yalçıntaş, “Başkanın odasında Fatih, Yavuz ve Kanuni’nin posterlerini gördüm, çok etkilendim. Trabzon, Fatih’in fethettiği, Yavuz’un, Kanuni’nin yetiştiği bir şehir. Başkan Gümrükçüoğlu onların kıymetini bilen bir belediye başkanı. Kendisine bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
Avrupa’da İslam’ın yükselen hilal olduğunu kaydeden Yalçıntaş, “ ‘Soğuk Savaş’ batı blokuyla komünizm arasında sona erdikten sonra yerine bir numaralı düşman olarak “İslâm Korkusu” (İslâmofobya) konulmak istenmektedir. Yine bu dönemde ortada hiçbir meşru sebep yokken Danimarka’da Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürlerin neşredilmesi ve geniş bir coğrafyada ‘Karikatür Krizi’ başlatılması da zihinlerde ‘uluslararası bir girişim’ başlatıldığı fikrini getirmektedir. Günümüzde İslâm’a ve müslümanlara karşı başlatılmış olan bu sosyo-politik hareket ve uygulamanın başka kaynakları, sebepleri de olabilir” ifadelerini kullandı.
 
Avrupa’nın İslam’dan korku ve endişeleri olduğunu belirten Yalçıntaş, “Bunu ilk örneği Danimarka’da sevgili Peygamberimize yapılan hakaretler. Devlet Başkanı Rassmussen buna ‘fikir hürriyeti’ dedi. Türk evlerinin yanması, dazlakların kasıtlı olarak bu evleri yakmaları, dönerci cinayetleri, Fransa’da bazı mescitlerimizin yakılması, İsviçre’de minare yapılmasının yasaklanması korku ve endişelerin sonucu yapılan eylemlerdir. Neden korkuyorlar? Avrupa’daki Müslümanların sayısından. İsviçre'de1970 de 16 bin,1980 de 56 bin,1990 da 152 bin, 2000 de 310 bin kişi. 30 senede nasıl çoğaldılar. İşte Avrupa’da yükselen hilal bu. Avrupa Konseyi bir rapor kabul etti.40 bin insanın hayatına mal olan teröriste aktivist diyorlar. Bütün bunlar yükselen hilalin arka planı” dedi.
 
Prof. Dr. Yalçıntaş, Avrupa’da, Orta Asya’daki Türk cumhuriyetleri, Rusya ve Uzakdoğu’da giderek artan İslâm coşkusunu aktarırken, aynanın öteki yüzünden yansıyan görüntülerle de tarihi süreci yansıttı. Yalçıntaş konferansa katılan gençlere iman, ilim, ibadet, iş, ittihat konusunda duyarlı olmalarını ‘5i’ adını verdiği formül ile sıraladı.
 
Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu engin bilgi ve tecrübelerini Trabzonlular'la paylaştığı için Yalçıntaş’a teşekkür ederek plaket verdi.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim