Trabzon'da Okulara eski isimleri verildi

Tepkiler karşısında Trabzon Valisi Yavuz duyarsız kalmadı

Trabzon'da Okulara eski isimleri verildi
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından kurulan komisyon tarafından Hasan Ali Yücel, Bener Cordan ve Mehmet Akif Ersoy gibi isimlerinhde aralarında bulunduğu  9 okulun adı değiştirildi.  Bu isimlerin yerine okullara 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların  isimleri konulmuştu.

Trabzon kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım atıldı.  Konu  ile ilgili olarak en sert tepkiyi  CHP Trabzon Milletvekili  Haluk Pekşen verirken bu gün alınan karar ile ilgili olarak geri adım atıldı. 
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından isimleri değiştirilen okullara yeniden eski adlarının verilmesi kararlaştırıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz konu hakkında CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ü arayarak okulların isimlerinin aynı kaldığını açıkladı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen,  Trabzon valisinin doğru yaptığının altını çizerek” Yanlıştan dönüldü. Trabzon valisi Sayın Yücel Yavuz’un devletin valisi olduğu yönündeki hislerimiz kuvvetlendi. Yanlıştan dönüldüğü için onları kutlarım” dedi. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler