Torpil iddiasında flaş gelişme!

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan 1 kişi uçakla Ankara'ya gönderildi.Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı

Torpil iddiasında flaş gelişme!

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan 1 kişi uçakla Ankara'ya gönderildi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Ü.Y'yi gözaltına aldı.

Şüpheli, uçakla Ankara'ya gönderildi.

HAYATİ YAZICI'NIN YORUMU

Şanlıurfa'da bulunan Bakan Yazıcı, yerel bir televizyonda katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul'da bir kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Yazıcı, şöyle konuştu:

''Bulunacaktı, bulunur yani... Türkiye'de teknik çok ileri, polisimiz de bu tür suç işleyenleri takip etmekte gerçekten uzmanlaştı. Emniyetin Bilişim Dairesi Başkanlığı var. Yine bu suçları soruşturmakla görevli yetkili Cumhuriyet savcılıklarında görev bölümü yapılmış. Ben daha önceki açıklamalarımda ifade ettiğim gibi, duyduğum gün, yani benimle ilgili benim ismim kullanılarak böyle bir sahteciliğin yapıldığını duyduğum ilk gün, 10 Mayıs. Aynı gün avukatıma talimat verdim. O gün ben Rize'deyim. Avukatım Ankara'da hemen o maileri inceledi. Suç duyurusunu yaptı. 'Bunlar bulunsun cezalandırılsın', dilekçenin özü bu.

Savcılık bunu emniyete havale ediyor emniyet de araştırmalarını yaptı. İsimleri tespit etti sonra da bugün o isimlerde suçu işlediği kanaatine vardıkları, mutlaka ellerinde veri var bu konuda, İstanbul'da yakalamışlar. Sorgusu yapılmak üzere Ankara'ya getiriliyor. Ben de az önce bu konuda bilgilendirildim'' dedi.

Yazıcı, ''Gözaltı bir kişiyle sınırlı mı kalacak?'' şeklindeki soruyu da, ''Bilemiyorum. Çünkü o suçu kovuşturmaya, soruşturmaya yetkili yer savcılıktır. Savcılık adına işlem yapan Emniyet Bilişim Dairesi Başkanlığıdır. Onlar bunu yürütüyorlar'' şeklinde cevapladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler