TEOG'da sorunlar bitmiyor: Bu kez de!

Yerleştirme sonuçları açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı bir kez daha mahkemelik oluyor.Sınavlar sırasında “ikili kopya” çektikleri iddiasıyla çocukları sıfır alan aileler, yargıya gidiyor. Geçtiğimiz kasım ayında yapılan birinci s

TEOG'da sorunlar bitmiyor:  Bu kez de!

Yerleştirme sonuçları açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı bir kez daha mahkemelik oluyor.

Sınavlar sırasında “ikili kopya” çektikleri iddiasıyla çocukları sıfır alan aileler, yargıya gidiyor. Geçtiğimiz kasım ayında yapılan birinci sınavlarda 4 soru mahkeme kararıyla iptal edilmişti.

‘BİLGİSAYAR KOPYA SAYDI’

Oğlunun geçtiğimiz nisanda yapılan ikinci TEOG sınavlarında matematik testinden “ikili kopya” gerekçesiyle sıfır aldığını anlatan ve idare mahkemesine başvuran Nurettin Ketenci, “Sınıfta 2 gözetmen öğretmen olmasına rağmen ortada bir kopya tutanağı yok. Ama bilgisayar aynı yanlışlar tekrarlandığından kopya çekmiş kabul ediyor. Aynı eğitimi alan çocukların 20 soruda benzer şıkları işaretlemesinden doğal ne olabilir? Aynı salonda tüm öğrenciler tam puan alsaydı tümü için kopya işlemi mi yapılacaktı?” dedi.

‘EN ARKADAYKEN ÖN SIRADAN NASIL ÇEKTİ?’

Velilerden Mustafa Taner Ersel ise oğlunun “kopya” gerekçesiyle İngilizce sınavından sıfır aldığını söyleyerek, “Sınıfta en arkada oturan oğlumla birlikte en önde oturan öğrencinin sınavı kopya gerekçesiyle iptal edildi. Gözetmenler de sınıftayken en öndeki çocukla nasıl kopya çektiler?” diye sordu. Hayriye Boz adlı veli de kızının ikili kopya gerekçesiyle sıfır aldığını dile getirerek, “Sınıfında başka sınavı iptal edilen olmadığına göre kızım kiminle ikili kopya çekti?” diye sordu.

BAKANLIKTAN YANIT

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nden itiraz eden tüm velilere öğrencilerin kimlik numalarının ve isimlerinin yer aldığı cevap gönderiliyor. Yanıtta aynı sınıfta sınava girip aynı kitapçık türünü kullanan öğrenciler arasında bilgisayar aracılığıyla ikili kopya taraması yapılarak kopya çekenlerin saptandığı belirtiyor. Yazıda öğrencilerin, cevap kâğıtlarını hiçbir öğrencinin göremeyeceği şekilde önlerinde tutmaları önerildi. Bakanlık ikili ya da toplu kopya gerekçesiyle kaç öğrencinin sınavının iptal olduğu bilgisini vermedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler