TEOG'a Paralel öğretmen önlemi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), seçimler öncesi Paralel Yapı'nın 29-30 Nisan'da yapılacak ikinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) herhangi bir kaosa neden olmaması için öğretmen önlemi aldı.Bakan Nabi Avcı yayımladığı bir genelgeyl

TEOG'a Paralel öğretmen önlemi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), seçimler öncesi Paralel Yapı'nın 29-30 Nisan'da yapılacak ikinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) herhangi bir kaosa neden olmaması için öğretmen önlemi aldı.

Bakan Nabi Avcı yayımladığı bir genelgeyle görevli olan veya olmayan tüm öğretmenlerin sınav günü en geç saat 08.30'da okullarında hazır bulunacaklarını açıkladı. Geç gelen veya gelmeyen öğretmenlere sınav gününe ait ek ders ücretinin verilmeyeceğini ifade eden Avcı, bina sınav komisyonunun görevine ihtiyaç duyulmayan öğretmenlerin gitmesine izin verebileceğini kaydetti.

Özel okullardaki sınavlar için bakanlık öğretmenlerinin komisyon, salon başkanı, gözetmen olarak görevlendirilmesini isteyen Avcı, özel okulun en az iki idarecinin de komisyonuna yardımcı olması gerektiğini belirtti. Okullarda emniyet görevlileri tarafından üst araması yapılmayacağını kaydeden Avcı, öğrencilerin yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği taşıyan cihazlar bulundurmalarına izin verilmeyeceğine dikkat çekti. Avcı, sınav yapılan okula görevli olanların dışındaki kişi ve öğrenci velilerinin binalara girişlerine izin verilmeyeceğini ifade etti. 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler