TEOG yerleştirme puanları açıklandı!

TEOG 2014 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında Oluşan Yerleştirmeye Esas Puan Değerleri açıklandı TC kimlik numarası ile sonuç öğrenmek için tıklayınSONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!Yerleştime puanını öğrenen öğrenciler artık yüz

TEOG yerleştirme puanları açıklandı!

TEOG 2014 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında Oluşan Yerleştirmeye Esas Puan Değerleri açıklandı TC kimlik numarası ile sonuç öğrenmek için tıklayın

Yerleştime puanını öğrenen öğrenciler artık yüzdelik dilimlere bakarak lise tercihi yapabilecekler.  Bu yaz tatili liselere yerleşecek öğrenci velileri için de biraz yoğun geçeceğe benziyor. Şimdilik puanlara göre okulları kontenjanlarından tespit etmelerini öneririz. Yerleştirme için tercihler 31 Temmuz- 8 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacaktır. Liselere yerleştirme sonuçları da 22 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Eğitim yazarımız EKREM AYTAR'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın

28-29 Kasım’da yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda itiraz edilen 4 soru iptal edildi. Ankara 13’ncü İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın üst mahkemeye itirazı da reddedildi. Bütün öğrencilerin puanları yeniden hesaplandı.

Bakanlığın bu konudaki açıklaması şöyle:

"Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8’inci sınıf öğrencilerinin 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde katıldıkları birinci dönem ortak sınavlarından Fen ve Teknoloji Testi A kitapçığının 9’uncu (B kitapçığında 6’ncı), İngilizce Testi A kitapçığının 4’üncü ve 6’ncı (B kitapçığında 5’inci ve 7’nci), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi A kitapçığının 7’inci (B kitapçığında 1’inci) sorularının hatalı olduğu gerekçesiyle Ankara 13. İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma istemli olarak iptal davası açılmıştır.

Mahkeme, Haziran ayı içerisinde davalarla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiş, Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulunmuş, bugün itibariyle de yürütmeyi durdurma kararına yönelik bu itirazımızın reddedildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Bakanlığımız, yürütmeyi durdurma kararına yönelik itirazın reddi üzerine, öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamalarını önlemek ve yargı kararlarının uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla yargılamanın devamındaki haklarından feragat ettiğine ilişkin başvurusunu da ilgili mahkemeye ulaştırmıştır.

Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararında söz konusu 4 sorunun değerlendirme dışı tutularak sınav puanı hesaplanmasında sınav kılavuzunun 11’inci maddesinin (i) bendindeki “Soru iptali olması durumunda değerlendirme geçerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacaktır” hükmü esas alınarak değerlendirme yapılması gerektiğine hükmetmiştir.

Bakanlığımız, bu hüküm doğrultusunda yeniden değerlendirme yaparak Fen ve Teknoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait puanları hesaplamıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler