Somalililer Trabzon'a geldi

Kimse Yok mu Derneği tarafından Trabzon'a getirilen ve eğitimlerini Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları'nda sürdürecek olan 10 Somalili genç, Trabzon’da özel bir hastanede sağlık taramasından geçti.  Son 60 yılın en ağır kuraklığını yaşayan ve 8 milyon i

Somalililer Trabzon'a geldi

Kimse Yok mu Derneği tarafından Trabzon'a getirilen ve eğitimlerini Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları'nda sürdürecek olan 10 Somalili genç, Trabzon’da özel bir hastanede sağlık taramasından geçti.

 Son 60 yılın en ağır kuraklığını yaşayan ve 8 milyon insanın açlık ve susuzlukla mücadele ettiği Somali'de yardım faaliyetlerini sürdüren Kimse Yok mu Derneği'nin sınavla seçtiği 304 Somalili genç, Türkiye'ye geldi. Yarısına yakını yetim olan çocuklar, Türkiye'nin farklı yerlerindeki lise ve üniversite düzeyindeki okullarda eğitimlerini sürdürecekler. Türkiye'ye gelen 304 Somalili gençten 10'u ise, Trabzon'daki Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları'nda eğitim görecek. Kente gelen Somalili gençler, Trabzon’da özel bir hastanede sağlık taramasından geçti. Hastaların ve hastane personelinin yakın ve sıcak ilgisi ile karşılaşan gençler, ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Op. Dr. Ömer Fatih Çelik, "Kuraklık ve iç savaşın vurduğu, nüfusunun üçte birinin açlık sınırının altında bulunduğu Somali'de ne yazık ki halk açlık ve kuraklık içinde hayat mücadelesine devam ediyor. Somali'de yaşanan açlık felaketine bir nebze de katkı sunmak ve onların dertlerini paylaşmak amacıyla hastane personelimizle bir süre önce yardım kampanyası başlatarak, topladığımız bir miktar nakdi yardımı Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Somali'ye gönderdik. Bugün Kimse

Yok mu Derneği aracılığı ile Trabzon'a gelen ve Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları'nda eğitimlerine devam edecek olan 10 Somalili kardeşimizi hastanemizde sağlık taramasından geçirdik" dedi.

 Başhekim Çelik, hastanemiz olarak bundan sonra da yardım edebilecekleri her konuda hizmet vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler