Sınav Sisteminden Veliler Memnun

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaokul 8. sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları Giresun'da da yapıldı. Birinci dönemin ortak sınavları, bugün ve yarın tüm ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrenc

Sınav Sisteminden Veliler Memnun
Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaokul 8. sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları Giresun'da da yapıldı.
 
Birinci dönemin ortak sınavları, bugün ve yarın tüm ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarda tamamlanmış olacak. Ortak sınavlar, günde 3 olmak üzere 2 günde 6 oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders olmayacak. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, sınav günlerinde idari izinli sayılacak ve bu okullar uygulamanın hafta sonuyla birleşmesinden dolayı 4 gün tatil olacak.
 
Alınan bilgide Giresun'da 15'i merkez'de 67'si ilçelerde olmak üzere toplam 82 okulda 6 bin 270 öğrenci sınava girdi. Sınavın ilk gününde il genelinde ilçeler dahil herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı belirtildi.
 
Sınava giren öğrenciler sınavların normal bir sınav olarak geçtiğini belirtirken, kendilerini dışarıda bekleyen velileri ise eni sınav sisteminden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.
 
Yeni sınav sistemini değerlendiren veliler "Daha önceden iyi bir liseye gitmek isteyen çocuklarımız 8 yılın birikimini bir günlük sınavla değerlendiriyorlardı. Bugün ise öğrencilerimize bir çok şans verilmektedir. Bu da hem biz velileri hem de öğrencilerimizin rahat sınava girmesini sağlamaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim