Şener Komsuoğlu yeniden rektör

Kocaeli Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerini,halen bu görevde bulunan  Trabzonspor başkanı Sadri Şener'in ablası  Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu kazandı.Kocaeli Üniversitesi rektörlüğü için 7 ismin yarıştığı seçimlerde, 787 kişinin oy kullanma hakkı

Şener Komsuoğlu yeniden rektör

Kocaeli Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerini,halen bu görevde bulunan  Trabzonspor başkanı Sadri Şener'in ablası  Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu kazandı.

Kocaeli Üniversitesi rektörlüğü için 7 ismin yarıştığı seçimlerde, 787 kişinin oy kullanma hakkı olduğu ve yurt dışında bulunan 14 ismin oy kullanamadığı öğrenildi. Kullanılan 773 oydan 30'u geçersiz sayılırken, geçerli sayılan 743 oydan 475'ini alan Komsuoğlu ikinci kez rektör seçildi.

Seçime katılan adaylardan Prof. Dr. Nurettin Abut 220, Prof. Dr. Recep Tarı 43, Prof. Dr. Faruk Erdem 2, Prof. Dr. Hülya Yengin 1, Prof. Dr. Seyithan Deliduman 1 ve Prof. Dr. Süleyman Erkal 11 oy aldı. Kocaeli Üniversitesi rektörlüğü için aday olan 7 isimden sadece 6`sı YÖK`e bildirileceği için, bir isim kura ile elendi. En yüksek oyu alan 3 adayın dışında, geriye kalan 4 aday arasında kura çekildi. Çekilen kurada Prof. Dr. Hülya Yengin 7. sırada yer alarak elendi.

Yengin dışındaki 6 adayın ismi YÖK`e bildirilecek ve Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından yeni rektör belirlenecek.

Öte yandan, Komsuoğlundan sonra en çok oy alan Prof. Dr. Nurettin Abut kısa bir açıklama yaptı. Abut, "Çok güzel ve başarılı bir seçim oldu. Komsuoğlu'nu tebrik ediyorum. Ancak gelecekte Kocaeli Üniversitesi için sürpriz sonuçlar bekliyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler