SBS 8'de 460 test iptal edildi!

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda ikili kopyadan bazı testleri iptal edilen aday sayısı 392 olarak açıklandı. İkili kopyadan iptal edilen test sayısı ise 460.Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2

SBS 8'de 460 test iptal edildi!

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda ikili kopyadan bazı testleri iptal edilen aday sayısı 392 olarak açıklandı. İkili kopyadan iptal edilen test sayısı ise 460.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2011 yılı 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'na 1 milyon 70 bin 445 aday başvurdu. Toplam 1 milyon 54 bin 508 aday sınava girdi. 6 adayın sınavı iptal edildi. Toplu kopyadan iptal edilen test ya da toplu kopyadan bazı testleri iptal edilen aday olmadı. İkili kopyadan iptal edilen test sayısı 460, ikili kopyadan bazı testleri iptal edilen adayı sayısı ise 392 olarak gerçekleşti.

8. sınıflar için yapılan SBS'de, 921 aday tüm soruları doğru yaptı. 3 yıl boyunca girdiği SBS'lerde tüm soruları doğru yanıtlayan öğrenci ise olmadı.

Bugün açıklanan Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP)'na göre, 196 ve üzeri puan alarak tercih yapabilecek öğrenci sayısı ise 1 milyon 9 bin 596 olarak açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler