Rize Üniversitesi rektörüne tepki

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, YÖK'ün İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazıya rağmen başörtülü öğrencilerin Rize Üniversitesi'nde başörtüleri ile derse alınmamasından dolayı Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu'nu eleştirdi. AK Parti İl Başka

Rize Üniversitesi rektörüne tepki

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, YÖK'ün İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazıya rağmen başörtülü öğrencilerin Rize Üniversitesi'nde başörtüleri ile derse alınmamasından dolayı Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu'nu eleştirdi.

AK Parti İl Başkanı Karal, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu'nun tutumunun arkasında hangi sairklerin yattığını anlamadığını belirterek, "Bunun ülkemizin gelişmişliğine, çağdaşlığına ve demokrasimize yakışan bir durum olmadığını düşünüyorum. Bu sorunun bir ayıp, bir hata, bir kusur olduğunu AK Parti de, CHP de, diğer partiler de kabul ediyor. Eğitim hakkının engellenmesi çok ciddi bir haksızlıktır. Bunu herkes kabul ediyor. Ben bunun eksikliğinin giderileceğini düşünüyorum. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki olumlu yaklaşımının netice vereceğini ümit ediyorum. Daha doğrusu vermesini ümit ediyorum. Bu ayıptan ülkemizin bir an önce kurtulmasını ümit ediyorum. Üniversite çağına gelmiş olan kardeşlerimizin kılık kıyafetine bakılarak üniversitelere girilip girilmeyeceği 21. yüzyıla yakışan bir durum değildir. Ülkemizin modern ve çağdaş görüntüsüyle kesinlikle örtüşmemektedir. Üniversite kapılarında ağlayan, gözyaşı döken, içeri giremediği için psikolojik travmalara

maruz kalan bu kardeşlerimize karşı çok büyük bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Sırf bu nedenlerden dolayı maalesef eğitim hakkını ve sağlığını kaybetmiş birçok insan tanıyorum. Artık bu ülke bunları tartışmamalı. Bunları aşmamız gerektiğini, bu ayıptan bu ülkenin bir an önce kurtulmalı diye düşünüyorum. Rize Üniversitesi'nin bu konuda özgürlük sunumu yapan ve öğrencilerimize karşı bir ayrımcılık politikası gütmeyen diğer üniversitelerin uygulamalarını örnek alıp bir an önce bu uygulamaya geçmesini temenni ediyorum. Hatta bu konuda Rize Üniversitesi'nin çok geç kaldığını düşünüyorum. Rize Üniversitesi yönetiminin bu konuda niçin bu kadar katı bir tutum sergilediğini anlayabilmiş değilim. Son derece ileri görüşlü ve çağdaş düşünceye sahip olduğuna inandığım rektörümüzün bu konudaki yaklaşımında arkasında hangi sairkler yatıyor onu anlayabilmiş değilim. Ben buradan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Okumuşoğlu'na bir çağrı yapıyorum. Türkiye'de birçok üniversite bu anlamda kapılarını üniversitelilere açmışken Rize gibi bir yerde özellikle muhafazakar değerlerin ön plana çıkmış olduğu bir ilimizde hala Rize Üniversitesi'nin böyle bir yasağı uygulamasını ben izah edemiyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler