Rektörlük adaylığında bir isim!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)'nde 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak rektörlük seçimi için Prof. Dr. Gürsoy Doğan adaylığını açıkladı. MSKÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini iki yıldır yürüten Prof. Dr. Doğan, gazet

Rektörlük adaylığında bir isim!
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)'nde 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak rektörlük seçimi için Prof. Dr. Gürsoy Doğan adaylığını açıkladı.
 
MSKÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini iki yıldır yürüten Prof. Dr. Doğan, gazetecilere adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık alanındaki çalışmaların üniversitenin bütününü kucaklayacak boyuta taşınması gerektiğini belirterek, "Bu düşünceyle yeni dönemde üniversite rektörlüğüne adayım. Üniversitelerin, bulundukları şehrin itici gücü olduğuna inanıyorum. Üniversiteler, akademik ve idari anlamda özerk kurumlardır. Bu özerklik asla kendi içine kapanmak olarak algılanmamalıdır.
 
Akademik ve bilimsel özgürlükler, bilimsel araştırma ve ürettikleri bilimin toplum katmanlarına indirgenmesi ve yaşama geçirilmesi üniversitelerin asli görevlerindendir." dedi. Doğan, insanı merkeze alan bir yönetim modeli oluşturacaklarını ifade ederek, "Önce insan. Her başarının temelinde insan var. Her birey bir değerdir. Öğrencimiz, öğretim üyemiz, çalışanımız, çalışanlarımızın aileleri, şehrimiz, hemşehrilerimiz, öğrenci velilerimiz bir bütünün parçalarıdır. Ötekileştirmeye beraberce son vereceğiz. Paydaşlarımızın mutluluğu, bizim için önemlidir. Bizler hekimler, mesleğimizin gereği insana bakışımız biraz farklıdır. Kültürümüzde, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturu vardır." şeklinde konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler