Prof. Dr. Aydın rotasını çizdi

KTÜ Rektör adaylarından Prof. Dr. Orhan Aydın, rotasını açıkladı.TMMOB’a bağlı İKK bileşeni 15 oda başkan ve temsilcileri KTÜ Rektör adayı Prof.Dr. Orhan Aydın ile sohbet toplantısında bir araya geldi  Cephanelik Restaurat'ta düzenlenen sohbet toplantısın

Prof. Dr. Aydın rotasını çizdi

KTÜ Rektör adaylarından Prof. Dr. Orhan Aydın, rotasını açıkladı.

TMMOB’a bağlı İKK bileşeni 15 oda başkan ve temsilcileri KTÜ Rektör adayı Prof.Dr. Orhan Aydın ile sohbet toplantısında bir araya geldi 

 Cephanelik Restaurat'ta düzenlenen sohbet toplantısında rektör adayı Orhan Aydın projelerini katılımcılara anlattı.

KTÜ’nün belli gelenekleri olan Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Aydın, demokratik bir seçim olmasını beklediğini ifade etti. 

Mühendis odaları üyelerinin tek tek kendilerini tanıttığı yemekte Aydın, mühendis odalarına olan yakınlığından bahsetti. 

KTÜ Rektör adayı Prof. Dr. Orhan Aydın, yaptığı açıklamada, “KTÜ mezunu ve mensubu olmaktan gurur duyuyorum. KTÜ'ye hizmet edecek olmak benim için mutluluk verici. Ben mühendis odalarına yakınlığımla bilinmekteyim. Bugün aday olarak buradayım. Ama ilerde mevcut durumu birlikte irdeleyip birlikte geliştireceğiz. 

“Fark edilen izlenen ve değer katan” sloganıyla yola çıktık ve her zaman yinelediğim bir söz var; 'Her taşa elimiz, toprağına tenimiz değecek' 

Artık hedef dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri olmak. Bunu da istiyorsak bu yol bilim ve teknolojiden geçer. Artık bilim ve teknoloji üreten ülkeler rekabet halinde. Bu rekabete katılmak ve en iyi 10 ekonomiye girmek doğrudan üniversitelerden geçiyor. Bizler de nitelikli araştırmacılar yetiştireceğiz ve mevcut araştırmacıların ürettikleri bilgilerden ürün elde etmelerini sağlayacağız” dedi.

 

Konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Prof. Dr. Orhan Aydın davete icabet edenlere de teşekkür etti.

Elif Tuğçe BALABAN - Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler