"Para verseler ikinci kez girmem"

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'nda TM 2, TM 3 puan türünde Türkiye ikincisi olan Abdurrahman Erkam İlhan, "Bazıları çılgınlık yapıyor. İkinci olmayı gururuna yediremiyor ve birinci olmak için tekrar sınava giriyorlar. Bana para verseler bu sınava ikinci k

"Para verseler ikinci kez girmem"

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'nda TM 2, TM 3 puan türünde Türkiye ikincisi olan Abdurrahman Erkam İlhan, "Bazıları çılgınlık yapıyor. İkinci olmayı gururuna yediremiyor ve birinci olmak için tekrar sınava giriyorlar. Bana para verseler bu sınava ikinci kez girmem." dedi.

LYS şampiyonlarının açıklanmasının ardından Ankara'da bulunan Atlantik Ahmet Ulusoy Lisesi, ikincilik derecesi alan Abdurrahman Erkam İlhan ve ilk 1000'e giren 25 öğrencisi için okul binasında kokteyl düzenledi.

Bir araya gelen şampiyonlar İlhan'ı havaya atarak tebrik etti. İkinci olmaktan gayet memnun olan İlhan, birincilik için tekrar sınava girer misin sorusuna "Bazıları çılgınlık yapıyor. İkinci olmayı gururuna yediremiyor ve birinci olmak için tekrar sınava giriyorlar. Bana para verseler bu sınava ikinci kez girmem." dedi.

"ÇALIŞMAMAK DA BAŞARI GETİRİYOR"

Okul Müdürü Hayri Avar, Erkam için ders başarısının yanı sıra sosyal, lider vasıflı, toplumsal sorunlara duyarlı ve erdemli bir öğrenci olduğu değerlendirmesinde bulundu. Erkam ise çalışmamanın da bazen başarı getirebildiğini ifade etti. Okul saatleri dışında kendini aşırı ders çalışmakla yormadığını, okulun düzenlediği kulüp aktivitelerinde yer aldığını, dil öğrendiğini söyledi.

"ARKADAŞLARLA BİRBİRİMİZ İÇİN SÜREKLİ DUA ETTİK"

Başarı için arkadaş ortamının önemine değinen Abdurrahman 'Normalde arkadaşlar arasında çekişme olur, herkes kendi geleceğini düşünür ve bir şekilde başarısının ödüllendirilmesini ister. Benim sahip olduğum arkadaş grubu birbirini destekledi. Herkes arkadaşını motive etti ve birbirimiz için sürekli dua ettik. Duanın çalışma ve motivasyondan daha önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

"TERCİH YAPMAK SINAVDAN DAHA ZOR"

Geleceğe dair planları sorulduğunda LYS ikincisi şu cevabı verdi: "Elimde çok fazla seçenek var. Tercih yapmakta zorlanıyorum. Yurtdışındaki üniversitelerden kabul mektuplarım var. Öğrenim boyunca bir profesör maaşı ve makam arabası teklif eden üniversiteler var. Bunun yanı sıra başarı ortalaması yüksek üniversitelerden davet alıyorum. Ancak Harward Üniversitesine girebilmeyi çok isterdim. Önümüzdeki hafta zor bir hafta olacak. Ailem ve rehber öğretmenlerimle görüşüp sağlıklı bir karar vereceğim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler