Özel Avrasya'dan dev atak!

Trabzon Özel Avrasya Üniversitesi'nin Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu getirildi.Özel Avrasya Üniversitesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Eğitim-Öğretim dönemine yönelik akademik, idari ve fiziki yapılanma

Özel Avrasya'dan dev atak!

Trabzon Özel Avrasya Üniversitesi'nin Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu getirildi.

Özel Avrasya Üniversitesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Eğitim-Öğretim dönemine yönelik akademik, idari ve fiziki yapılanması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız ayrıca, Rektörlerinin Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu olduğunu da kamuoyuna ilan etti.

2004 yılının Aralık ayında kurulması beklenen Avrasya Üniversitesi'nin 2011 yılında kurulduğunu hatırlatan Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız, "Üniversitemizin 2 kampüsü var Pelitli ve Yomra Kampüsü. Üniversite binamızda 24 derslik 4 anfi odalar ve Kütüphane mevcuttur. Kurmuş olduğumuz bu Üniversite Atatürk İlke ve Kanunlarını benimseten hedef bir Üniversite olacaktır" dedi.

Yıldız, hedeflerinin 2011 yılı içinde 20 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu belirterek, "Yomra Kampüsüne bu yıl içinde başlanacak. Uzun yıllar Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde de Rektörlük yapmış olan Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu hocamız resmen bizim Rektör'ümüz olmuştur.

Avrasya Üniversitesi Trabzon'a hayırlı, layık bir Üniversite olacaktır. Başarılara ulaşmak istiyorum kar amacı gütmüyoruz, Trabzon halkına söz verdiğim gibi Üniversiteyi asla siyasete karıştırmıyacağım amacımız sadece eğitimdir. Bu sözümü tutacağım" diye konuştu.

 

DUMANOĞLU: EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ

Yıldız'ın ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu, "Gerek kendim gerekse Trabzon Halkı adına Avrasya Üniversitesini kuran Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu yolda kararlı ve emin adımlarla ilerleyeceğiz. Oldukça emek ve mesafe sarfettik, üniversiteler eğitim, öğretim ve endüstrisidir. Avrasya Üniversitesi'nin Trabzon'a büyük ölçüde katkısı olacağına kanaattim kesindir. Ülkemizde Batı ülkelerine nazaran kişi başına düşen Üniversite sayısı az yetişen gençlere sen bu yıl Üniversite'ye gitme yerimiz yok demeye hakkımız yok o yüzde herkezin eğitim görmesi için yeni Üniversitelerin açılması şart. Bilgili kültürlü gençeler yetiştireceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim