Otistik Okulu Trabzon'da açılıyor

 Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, Vilayetler Hizmet Birliği tarafından Kaşüstü'nde yaptırılan otistik öğrencilerin eğitim göreceği okulda incelemelerde bulundu.  İncelemede Vali Kızılcık'ın yanı sıra Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya, İl Milli Eğitim Müdürü T

Otistik Okulu Trabzon'da açılıyor

 

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, Vilayetler Hizmet Birliği tarafından Kaşüstü'nde yaptırılan otistik öğrencilerin eğitim göreceği okulda incelemelerde bulundu.

  

İncelemede Vali Kızılcık'ın yanı sıra Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan, ilçe milli eğitim müdürlüğünden yetkililer hazır bulundu.

 

Okulda yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Kızılcık, binayı gezerek, yapılan çalışmaları denetledi.

 

Okulun 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından hizmete açılacağını ifade eden Vali Kızılcık, "Otistik engeli bulunan yavrularımız için Kaşüstü'nde yapılan okulumuzda çalışmalar tamamlanmak üzere. Yavrularımız yeni eğitim ve öğretim yılında bu okulda eğitimlerini almaya başlayacaklar. Okulumuz otistik engeli bulunan yavrularımıza birinci, ikinci ve üçüncü kademede hizmet verecek. Yavrularımızın en iyi hizmeti alması biz devlet görevlilerinin birinci önceliğidir. Bu okulumuzda da otistik engeli bulunan yavrularımıza tam teşkilatlı bir eğitim kurumu ile hizmet verilecek" dedi.

 

Okulu gezen Vali Kızılcık, bazı eksiklikler konusunda müteahhit firma yetkililerini uyararak, çalışmaların hızla bitirilmesini talep etti.

 

Yaklaşık 40 öğrenciye hizmet verecek olan okulun 8 sınıfı bulunuyor. Yemekhane, spor salonu, dinlenme salonu, uygulama bahçesi, konferans salonu bulunan okul bu yıl hizmete açılacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim