ÖSYM'nin tercih sistemi şok etti!

Mersin'de, LYS'ye giren bir öğrenci ÖSYM'nin elektronik tercih sisteminde 5 üniversiteden bölümler tercih etti ama...Mersin'de, LYS'ye giren bir öğrenci ÖSYM'nin elektronik tercih sisteminde 5 üniversiteden bölümler tercih ettiğini, ancak bir gün sonra ya

ÖSYM'nin tercih sistemi şok etti!

Mersin'de, LYS'ye giren bir öğrenci ÖSYM'nin elektronik tercih sisteminde 5 üniversiteden bölümler tercih etti ama...

Mersin'de, LYS'ye giren bir öğrenci ÖSYM'nin elektronik tercih sisteminde 5 üniversiteden bölümler tercih ettiğini, ancak bir gün sonra yaptığı kontrolde bu tercihlerinin silinerek, yerine istemediği bir üniversitenin tek tercih olarak yazıldığını öne sürdü.

Toroslar Lisesi'nden bu yıl mezun olan Ali Can Çiçek, LYS'de aldığı puana göre ÖSYM'nin elektronik tercih sistemine girip, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı'nı tam burslu, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği, Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dil Bilimi ve Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümlerini tercih etti.

İşlemi tamamlayan Ali Can Çiçek, bilgisayardan da çıktısını aldı.

Ali Can Çiçek, bir gün sonra yine aynı sisteme girip tercihlerini kontrol ettiğinde, erkanda 5 tercihinin silinip, yerine tek tercih olarak kendi belirlediği okullar arasında yer almayan Atılım Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün yansıtıldığını görünce şoke oldu.

İradesi dışındaki tercih değişikliğini düzeltmeye çalışan ancak sistem tarafından kabul edilmediğini gören Çiçek, soluğu Mersin Adliyesi'nde aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulunan Ali Can Çiçek, "Düzeltmeye çalışmama rağmen sistem kabul etmedi. Ben de bu nedenle ÖSYM hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. ÖSYM'nin bir an önce tercihlerimi düzelterek sisteme yüklemesini istiyorum" dedi.

Uzmanlar, bilgisayar ortamında tercih yapılırken her adayın kendi belirlediği şifre ile sisteme girilebildiğini belirterek, savcılığın hangi bilgisayardan son değişikliğin yapıldığını belirleyebileceğini söyledi.

Daha önce de Ankara'da da bazı öğrencilerin tercihlerinin değiştiği belirlenmiş, son değişikliğin bir internet kafeden yapıldığı ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler