ÖSYM'den yeni bir uygulama daha

Bu yıl ilk kez düzenlenecek ve yarın başvurularının yapılacağı Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda (ÖMMS) soru kitapçığını okuyamayan görme özürlü adaylar sınava abaküs, şeker hastaları ise insülin pompasını getirebilecek.ÖMMS ve ardından yapılacak kuraya, Özür

ÖSYM'den yeni bir uygulama daha

Bu yıl ilk kez düzenlenecek ve yarın başvurularının yapılacağı Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda (ÖMMS) soru kitapçığını okuyamayan görme özürlü adaylar sınava abaküs, şeker hastaları ise insülin pompasını getirebilecek.

ÖMMS ve ardından yapılacak kuraya, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun yüzde 40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile belirlenmiş olan adaylar başvurabilecek. Özürlü sağlık kurulu raporlarında yüzde 40'tan daha az özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramayacak. Sınavın sonuçları, yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle geçerli olacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim