ÖSYM'den kritik YGS açıklaması

YGS soru kitapçığının bir sayfasını sosyal medya üzerinden paylaşan gencin kimliği tespit edildi.Konuya ilişkin Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, "15 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00’da başlayarak gerçekleştirilen 2015 Yüks

ÖSYM'den kritik YGS açıklaması

YGS soru kitapçığının bir sayfasını sosyal medya üzerinden paylaşan gencin kimliği tespit edildi.

Konuya ilişkin Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, "15 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00’da başlayarak gerçekleştirilen 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavından (2015-YGS) bir gün sonra, bir soru kitapçığı içerisindeki sayfalardan birisinin görüntüsünü sosyal medya üzerinden paylaşarak asılsız bir iddia olan -ÖSYM’den soru sızdı- yakıştırmasına yol açan adayın İstanbul’da sınava giren İ.Y. olduğu tespit edilmiştir. Paylaşılan soru kitapçığı sayfası üzerindeki soruların ve cevap şıklarının dizilişinden hareket ile söz konusu sayfanın 83930984 numaralı soru kitapçığına ait olduğu belirlenmiştir. Sınavda kullanılan kitapçıklar arasından bu adaya ait olan kitapçık bulunmuş ve kitabın 11. ve 12. sayfalarını içeren yaprağının yırtılarak alınmış olduğu görülmüştür. Adayın ilgili yaprağı kopartarak sınav salonu dışına çıkartıp sınav sonrasında sosyal medya üzerinden sayfanın görüntüsünü paylaştığı belirlenmiştir. 6114 sayılı yasa kapsamında bu adayın sınavı iptal edilecek, 2 yıl boyunca adayın ÖSYM sınavlarına girmesine müsaade edilmeyecek ve hakkında adli işlem başlatılacaktır" denildi.

Açıklamada, sınavın tamamlanmasından sonra ortaya çıkan bu durumdan, olayın sınav sonrası bir adayın sorumsuzluğuna ilişkin olduğu yönündeki tüm duyuru ve uyarılara rağmen, ’kriz’ çıkarmak, toplumda infial uyandırmaya çalışarak sınava giren gençleri endişeye sevk etmekle suçlanan Hürriyet Gazetesi’nin iki muhabiri ile yandaşları da suçlandı ve bu kişilerin kamuoyundan nasıl özür dileyeceklerinin takip edildiği belirtildi. Açıklama şöyle sona erdi:

"ÖSYM, tüm sistemleri ve hizmetleri ile ilgili olarak toplumda oluşan sorulara karşı cevaplarını, yeni sistemleri ve projeleri ile ilgili bilgi ve belgeleri sadece kendi internet sitesi üzerinden paylaşmaya devam edecektir. Adaylara, kamuoyuna ve sorumlu medya kuruluşlarına duyurulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler